Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министарство апелује - не палите ватру!

Bookmark and Share

23.08.2011. Извор: Танјуг

Министарство пољопривреде и трговине апеловало је данас на све грађане да током боравка у природи и извођења радова на пољима не пале ватру на отвореном, јер се она може проширити и изазвати шумске пожаре чије су штете непроцењиве.

Министарство апелује - не палите ватру!

Како је саопштено, услед изузетно високих температура повећан је ризик од пожара па ће шумарска и ловна инспекција појачати контроле заштите шума од пожара ради спречавања изазивања пожара.

Министарство је позвало све грађане да уколико уоче ватру и мањи пожар о томе обавесте ватрогасну службу или надлежну инспекцијску службу на следећи број телефона : 064 8569 226 - Радивоје Каурин, начелник шумско-ловне инспекције.

Такође, због високих температура и даље важи препоруке Министарства рада и социјалне политике о раду на отвореном и на високим температурама.

То је данас потврдио министар расим Љајић у Нишу и подсетио да се препорука односи на прерасподелу радног времена и на организовање двократног рада у условима високих температура и рада на отвореном.

"На располагању нам је и инспекцијски надзор посебно на градилиштима", рекао је Љајић новинарима после отварања Сигурне куће у Нишу.

Србију ове недеље очекује топлотни талас са температурама до 39 степени.


Коментара: 0


#   министарство   Расим Љајић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима