Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Након састанка у Нишавском округу, "Ниш експрес" смањује цену за ученике и раднике

rssBookmark and Share

Ниш 04.11.2019. Јужна Србија Инфо

Разговарало се о мрежи аутобуских линија, могућности смањења цена карата, субвенционисаном превозу.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Данас је, на на иницијативу начелнице Нишавског управног округа Драгане Сотировски, одржан састанак којем су присуствовали представници свих јединица локалних самоуправа Округа и представници „Ниш експреса“ Ниш, а.д., како би помогли у решавању проблема у вези са аутобуским превозом на територији Нишавског управног округа.

Договорено је да "Ниш експрес" а.д. смањи цену месечних картица за ученике и раднике до краја наредне године, а да у међувремену помогне општинама да направе такозвану мрежу линија које ће подразумевати територијалну покривеност аутобуским превозом, као и финансијску подршку.

"Готово све локалне самоуправе у нашем округу припадају девастираним подручјима и у својим буџетима немају довољно пара за субвенционисање превоза, односно за покретање јавно-приватног партнерства, па ће бити неопходна помоћ државе.  

Решавање јавног превоза у општинама Нишавског округа је веома важно питање, како би сваки грађанин имао могућност превоза до центра општине којој припада", нагласила је Сотировски.

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   Ниш експрес   Нишавски управни округ
@GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима