Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Недеља Црвеног крста" у Врању од 8 до 15. маја

rssBookmark and Share

Врање 07.05.2017. Јужна Србија Инфо

У периоду од 8. до 15. маја 2017. године, у Врању ће бити обележени Светски дан Црвеног крста и ,, Недеља Црвеног крста“. Теме ове манифестације биће ,,Свуда за свакога“ и ,,Да ли сте знали“, које је одредила Међународна Федерација друштва Црвеног крста и Црвеног полумесеца.

"Недеља Црвеног крста" у Врању од 8 до 15. маја

Програм има за циљ да укаже на универзално присуство и утицај, који Црвени крст има и омогућава националним друштвима да га искористи за своје циљеве у локалним околностима. ,,Недеља Црвеног крста“ биће обележена бројним активностима. У понедељак, 8. маја, биће организован пријем пензионера, сарадника и активиста у просторијама Црвеног крста Врање, са почетком у 11 сати.

Уторак, 9. мај, биће у знаку акције ,, Радни викенд на селу“, када ће активисти посетити село Власе у 10 сати. Међународни дан физичке активности у пешачкој зони, у 10 сати  и седница Скупштине Црвеног крста биће одржани у среду, 10. маја, са почетком у 12 сати.

Наредног дана планирана је акција добровољног давања крви Црвеног крста, која ће бити одржана у просторијама Службе за трансфузију крви  ЗЦ Врање у 10 сати.

У петак, 12. маја, биће уприличена свечаност поводом уручивања захвалница награђеним ученицима на конкурсу ,,Крв живот значи“, у просторијама Црвеног крста у 12 сати.

Састанак са волонтерима Црвеног крста, биће одржан у суботу, 13. маја, у просторијама Црвеног крста, са почетком у 13 сати, док ће следећег дана, у 10 сати, бити организована акција добровољног давања крви у манастиру ,,Свети Симеон“ у Содерцу. Градско такмичење из прве помоћи биће одржано  у Градском парку, у суботу, 20. маја, са почетком у 10 сати.
 


#   Врање   Црвени крст орг.   Крв живот значи   ЗЦ Врање   Светска недеља црвеног крста
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима