Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Продужен Јавни позив за замену столарије, фасадне изолације и соларних панела

rssBookmark and Share

Ниш 19.10.2021. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Јавни позив за грађане који желе да добију државне субвенције за замену столарије, уградњу фасадне изолације или постављање соларних панела, због великог интересовања, продужен је до 1. новембра.

Ниш: Продужен Јавни позив за замену столарије, фасадне изолације и соларних панела

Конкурс је отворен 1. октобра и до сада је пријављено око 100 домаћинстава, а очекује се да их до краја позива буде знатно више, рекао је директор КЛЕРП-а, Душан Радивојевић.

“Конкурс је најпре био продужен до 21. октобра, а управо због великог интересовања грађана и привредних субјеката који су прошли прву рунду јавног позива да могу да снабдевају грађане материјалом који им је потребан и на њихову сугестију у поступку смо продужетка рока тако да ће крајњи рок за апликацију бити 1.новембар”, казао је Радивојевић који је апеловао на грађане да пре пријаве добро погледају Јавни позив у коме је све објашњено, али су и они као Канцеларија апсолутно на располагању грађанима.

Пројекат Министарства за енергетику и рударство, којим Влада и локалне самоуправе субвенционишу половину трошкова замене сторије, уградње фасадне изолације или соларних панела, вредан је 19 милиона динара, од којих Град Ниш учествује са 10 милиона.

Један од основних услова конкурса јесте да грђани буду власници непокретности за коју учествују у конкурсу.

“Важно је напоменути да кроз овај Јавни позив прихватамо и апликације оних грађана који су у поступку озакоњења и није потребно да имају употребну дозволу. Ради се о три мере, замена столарије, уградња фасадних панела и уградња соларних панела у функцији грејања воде. Након 1. новембра на основу пристиглих понуда знаћемо колико је грађана аплицирало”, казао је директор КЛЕРП-а.

До сада је КЛЕРП-у достављено око 100 пријава на овај конкурс. Према Радивојевићевим речима, локална пореска администрација дневно издаје 10-ак уверења. До сада их је издала готово 500, те се очекује и значајно већи број пријава на конкурс.

Заинтересовани грађани могу да се пријаве на конкурс који је објавио Град Ниш на званичном сајту, где се налазе и обрасци за пријаву уз детаљна објашњења.

Детаљи..

„Јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова на територији Града Ниша за 2021. годину“

  1. Прилог 1-за грађане
  2. Прилог 1А-за стамбене заједнице
  3. Прилог 2
  4. Прилог 3-изјава о члановима домаћинства
  5. Прилог 4-Изјава, сагласност
  6. Прилог 5-Правилник

Коментара: 0


#   Ниш   КЛЕР   јавни позив   соларни панели   енергетска ефикасност   столарија
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима