Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Граду Нишу за енергетску ефикасност 40 милиона динара у 2022. години

rssBookmark and Share

Ниш 12.03.2022. Јужна Србија Инфо

Град Ниш и Министарство рударства и енергетике Републике Србије – Управа за финансирање и подстицање енергетске ефикасности потписали су уговор којим се обезбеђује 40 милиона динара за суфинансирање програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова који спроводи Град Ниш у 2022. години.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Уручивању уговора у Аранђеловцу у присуству министарке рударства и енергетике проф. др Зоране Михајловић, у име Града Ниш уговор је преузео директор Канцеларије за локални економски развој Душан Радивојевић.

„Данас смо потписали уговоре са 151 општином и градом за унапређење енергетске ефикасности. Заједно смо, Министарство и локалне самоуправе, обезбедили две милијарде динара, односно заједно са грађанима четири милијарде динара, што ће омогућити да учествује 20.000 домаћинстава. Ово је велики пројекат и за локалне самоуправе и за државу и директна корист за грађане, јер ће омогућити да се смањи потрошња топлотне енергије, да рачуни буду нижи за 25 до 30 одсто. Реализацијом овог пројекат уштедеће се топлотна енергија која је једнака производњи Градске топлане у Нишу. То је и огромна уштеда у еколошким трошковима и уједно значи здравију животну средину“, рекла је Михајловићева.

Управа за финансирање и подстицање енергетске ефикасности, као органа Министарства рударства и енергетике, обавезује се према уговору да ће обезбедити 20 милиона динара за реализацију програма енергетске ефикасности колико ће издвојити и Град Ниш.

Уговором се регулише надзор над реализацијом пројекта и наменском трошењу средстава, начин обавештавања, извештавања и плаћања, као и друге обавезе уговорних страна.

Према коначној ранг листи Градског већа Града Ниша средства у претходном пројекту енергетске санације добила су 183 нишка домаћинства.

Извор: Град Ниш


#   Ниш   КЛЕР   Министарство рударства и енергетике   енергетска ефикасност   столарија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима