Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новчана помоћ „Света Петка“ за лечење неплодности поступком вантелесног оплођења

rssBookmark and Share

Ниш 09.03.2022. Јужна Србија Инфо

Право на новчану помоћ „Света Петка“ за лечење неплодности биомедицински потпомогнутим оплођењем поступком вантелесног оплођења могу остварити пунолетна и пословно способна жена и мушкарац којима је потребна помоћ у лечењу неплодности поступком вантелесног оплођења.

Новчана помоћ „Света Петка“ за лечење неплодности поступком вантелесног оплођења

Право на помоћ за лечење неплодности могу остварити супружници, односно ванбрачни партнери у случају када је медицински оправдано спровођење поступка вантелесног оплођења у оквиру делатности биомедицински потпомогнутог оплођења – када лечење неплодности другим поступцима није могуће или има значајно мање шансе за успех, укључујући и случајеве претеће неплодности као последице развоја или лечења болести. Процену медицинске оправданости врши комисија састављена од три доктора медицине – специјалисте из одговарајуће области.

Право на новчану помоћ „Света Петка“ за лечење неплодности биомедицински потпомогнутим оплођењем поступком вантелесног оплођења не могу остварити супружници, односно ванбрачни партнери, који су у претходним годинама два пута остварили право на новчану помоћ „Света Петка“ за лечење неплодности биомедицински потпомогнутим оплођењем поступком вантелесног оплођења, односно другу помоћ за лечење неплодности у складу са одлуком надлежног органа Градске општине Медијана.

Рок за коришћење права на помоћ за лечење неплодности је две године од дана закључења уговора о коришћењу помоћи за лечење неплодности.

Супружници, односно ванбрачни партнери који из медицински оправданих разлога нису искористили право на помоћ за лечење неплодности у прописаном року могу поднети захтев за продужење рока за коришћење права на помоћ за лечење неплодности, за још највише две године.

Јавни конкурс за доделу новчане помоћи „Света Петка“ за лечење неплодности – 09.03.2022. године


#   Ниш   вантелесна оплодња   Комисија Света Петка Медијана
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима