Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од данас пријава за вакцину против ковида 19 могућа и преко кол-центра

Bookmark and Share

14.01.2021. Јужна Србија Инфо

Осим пријављивања преко Е-управе, грађани од данас могу да интересовање за вакцинацију да искажу и путем кол-центра, наводи за РТС Михаило Јовановић, директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

"Пријављивање преко портала е-Управе је сигурно најкомфорнији начин, најбржи, најефикаснији и најпрецизнији, али смо свесни да ипак постоји део становништва који воли да то уради путем телефона, тако да смо заједно са 'Телекомом Србије' организовали велики контакт центар који је почео да ради јутрос у осам сати. Грађани позивањем броја 0800 222 334 могу да позову контакт центар и да искажу интересовање за вакцинисање против ковида-19", рекао је Јовановић. 

Објашњава да грађани тада остављају основне личне податке - име, презиме, јединствени матични број грађана.

"Поред тих података, битно је да се оставе контакт подаци - адреса електронске поште, број мобилног и фиксног телефона. За оне суграђане који се буду пријављивали преко контакт центра адреса електронске поште неће бити обавезна јер смо свесни да су то можда грађани који нису довољно информатички писмени", објашњава директор канцеларије за е-Управу .

Додаје да грађани такође остављају податак - где желе да се вакцинишу, у којој општини или ком граду, али и податке о томе да ли болују од неке хроничне болести.

"Остављају се и основни подаци везани за можда хроничне болести које имају и податак који је нама веома битан у целој овој логистичкој операцији, а то је да ли су грађани сагласни да приме било коју вакцину коју је одобрила наша Агенција за лекове и медицинска средства или желе неку посебну вакцину", објашњава Јовановић.

Додаје да је од 175.000 грађана, 50.000 рекло да жели да прими било коју вакцину. 

Да ли је могуће одустати

Напомиње да вакцинација није обавезна и да, када се неко пријави, оставља телефон и мејл на који добија линк преко кога може да обрише пријаву или да је измени.

Наводи да и, ако неко буде позван, не мора да дође, и да је пријава добар алат да се целокупна Србија логистички припреми за масовну вакцинацију.

Директор Канцеларије за е-Управу је рекао да је направљен комплетан логистички систем и да, када вакцине буду допремљене, постоји податак да су оне ушле у магацин и да се оне дистрибуирају у складу са заинтересованошћу грађана, тако да време чекања буде минимално.

Коментара: 0


#   вакцинација   Кол центар   ковид вакцина
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима