Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Др Предраг Кон први пут у ТВ студију скинуо маску - да ли следи ублажавање мера

Bookmark and Share

31.05.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Епидемиолог др Предраг Кон први пут је у студију ТВ Хепи скинуо маску, а после питања да ли је безбедно да је скине, с обзиром на то да су сви присутни вакцинисани. Истакао је да маску носи више због примера. Данас заседа кризни штаб у 15 часова. Позив младима да вакцинацијом задају завршни ударац вирусу.

Фото: ТВ Хепи screenshot
Фото: ТВ Хепи screenshot

"Али, постоје и теоретске могућности које се све више смањују и директно зависе од циркулације вируса. Вакцинисани људи ће сигурно у некој перспективи и слободније да се понашају", нагласио је Кон.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да је јасно да неког ублажавања епидемиолошких мера мора бити.

"Ми смо сада у доста стабилнијој ситуацији, али вирус је још са нама и померио се ка млађем узрасту. Тај додатни опрез је неопходан да нам се не би десило изненађење", рекао је Кон на ТВ Хепи пред данашњу седницу Кризног штаба.

На питање да ли је могуће да се понови сценарио од претходног лета, Кон је одговорио да је ситуација потпуно другачија, јер има доста оних који су прележали вирус и имунизованих.

"Не може да се очекује да буде као што је било, али било каква прослава која може да се заврши заражавањем бесмислена је и то треба имати на уму", нагласио је Кон.


#   РТС   вакцинација   Хепи ТВ   привремене мере   Коронавирус   Предраг Кон   ковид вакцина
@rts_vesti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима