Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dr Predrag Kon prvi put u TV studiju skinuo masku - da li sledi ublažavanje mera

Bookmark and Share

31.05.2021. RTS, Južna Srbija Info

Epidemiolog dr Predrag Kon prvi put je u studiju TV Hepi skinuo masku, a posle pitanja da li je bezbedno da je skine, s obzirom na to da su svi prisutni vakcinisani. Istakao je da masku nosi više zbog primera. Danas zaseda krizni štab u 15 časova. Poziv mladima da vakcinacijom zadaju završni udarac virusu.

Foto: TV Hepi screenshot
Foto: TV Hepi screenshot

"Ali, postoje i teoretske mogućnosti koje se sve više smanjuju i direktno zavise od cirkulacije virusa. Vakcinisani ljudi će sigurno u nekoj perspektivi i slobodnije da se ponašaju", naglasio je Kon.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da je jasno da nekog ublažavanja epidemioloških mera mora biti.

"Mi smo sada u dosta stabilnijoj situaciji, ali virus je još sa nama i pomerio se ka mlađem uzrastu. Taj dodatni oprez je neophodan da nam se ne bi desilo iznenađenje", rekao je Kon na TV Hepi pred današnju sednicu Kriznog štaba.

Na pitanje da li je moguće da se ponovi scenario od prethodnog leta, Kon je odgovorio da je situacija potpuno drugačija, jer ima dosta onih koji su preležali virus i imunizovanih.

"Ne može da se očekuje da bude kao što je bilo, ali bilo kakva proslava koja može da se završi zaražavanjem besmislena je i to treba imati na umu", naglasio je Kon.


#   RTS   vakcinacija   Hepi TV   privremene mere   Koronavirus   Predrag Kon   kovid vakcina
@rts_vesti @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima