Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од данас 26. јануара, вакцинација могућа само у заказаном термину

Bookmark and Share

25.01.2021. Јужна Србија Инфо

Од данас на свим пунктовима за вакцинацију моћи ће да се вакцинишу искључиво грађани који су добили позив е-Управе са термином вакцинације. За вакцинцију грађани се и даље пријављују пеко портала е-Управе или позивом контакт-центра.

Од данас 26. јануара, вакцинација могућа само у заказаном термину

Нема никакве потребе нити је у интересу јавног здравља да се стварају редови и гужве грађана који немају заказан термин, јер ће сви грађани добити вакцину у складу са планом приоритета, саопштила је Влада Србије.

"Оваква одлука донета је због тога што се свакога дана увећава број грађана који се нису пријавили за вакцинацију, а долазе испред пунктова или здравствених установа како би се вакцинисали. Молимо грађане да поштују процедуре пријаве и саме вакцинације, јер је то најбољи начин да своју вакцину добију сви, по утврђеним приоритетима. Због тога Влада Србије још једном позива све грађане да долазе на вакцинацију искључиво у термину када им је она и заказана", наводи се у саопштењу.

Додају да исказивање интересовања за вакцинацију траје неколико минута и веома је једноставно, а након тога грађани ће добијати обавештење о времену и месту вакцинације.

Сви грађани то могу учинити на адреси www.imunizacija.euprava.gov.rs. Уколико особа заинтересована за вакцинацију нема рачунар, може се пријавити и преко кол-центра, на број телефона 0800 222 334, свакога дана од 8 до 20 часова.

"На крају, подсећамо све грађане Републике Србије да без обзира на то што је вакцина стигла у нашу земљу и што смо тренутно међу водећим државама у свету по броју вакцинисаних грађана на милион становника, епидемија никако није готова. Без обзира на то да ли смо примили вакцину или не, морамо носити маске у затвореним просторима, водити рачуна о хигијени руку, одржавати међусобну дистанцу када год је то могуће и редовно проветравати просторије. Одговорним понашањем, поштовањем епидемиолошких мера и поштовањем термина вакцинације најбрже ћемо доћи до заједничког циља, а то је коначна победа над коронавирусом", закључује се у саопштењу.

Коментара: 0


#   Влада Републике Србије   Министарство здравља   вакцинација   радно време   ковид вакцина
@Vlada_SR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима