Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od danas 26. januara, vakcinacija moguća samo u zakazanom terminu

Bookmark and Share

25.01.2021. Južna Srbija Info

Od danas na svim punktovima za vakcinaciju moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv e-Uprave sa terminom vakcinacije. Za vakcinciju građani se i dalje prijavljuju peko portala e-Uprave ili pozivom kontakt-centra.

Od danas 26. januara, vakcinacija moguća samo u zakazanom terminu

Nema nikakve potrebe niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioriteta, saopštila je Vlada Srbije.

"Ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali. Molimo građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije, jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima. Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju isključivo u terminu kada im je ona i zakazana", navodi se u saopštenju.

Dodaju da iskazivanje interesovanja za vakcinaciju traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno, a nakon toga građani će dobijati obaveštenje o vremenu i mestu vakcinacije.

Svi građani to mogu učiniti na adresi www.imunizacija.euprava.gov.rs. Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju nema računar, može se prijaviti i preko kol-centra, na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.

"Na kraju, podsećamo sve građane Republike Srbije da bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju i što smo trenutno među vodećim državama u svetu po broju vakcinisanih građana na milion stanovnika, epidemija nikako nije gotova. Bez obzira na to da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije. Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do zajedničkog cilja, a to je konačna pobeda nad koronavirusom", zaključuje se u saopštenju.

Komentara: 0


#   Vlada Republike Srbije   Ministarstvo zdravlja   vakcinacija   radno vreme   kovid vakcina
@Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima