Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полицијски синдикат позива на одговорност старешине

rssBookmark and Share

20.07.2015. Јужна Србија Инфо

НПСС тражи да се процесуирају старешине у ПУ у Нишу због самоубиства колегинице из Ниша.
Саопштење преносимо у целости.

Полицијски синдикат позива на одговорност старешине

Поводом информација које се последњих дана појављују у медијима поводом смрти инспекторке нишке полиције Анице Митић, где се у први план истиче оно што је готово свим запосленима у Министарству унутрашњих послова (МУП) познато, а то је да поједини руководиоци организационих једница врше мобинг над запосленима, што се спомиње као и разлог самоубиства Инспекторке, Независни полицијски синдикат Србије (НПСС) позива министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да коначно схвати да је неопходно процесуирати старешине за које се сумња да су својим понашањем и односом према запосленима довели до тога да појединци дигну руку на себе. полиција

Господине министре, то су нечија деца чији су их родитељи дали да служе држави и народу а не да их неко шиканира и да их натера на самоубиство.

Поводом изјаве начелника Полицијске управе у Нишу Срђана Грекуловића где наводи да се покојна Аница њему није жаилила, а да су га њени претпостављени обавестили да је била доста лабилна личност, желимо да демантујемо те његове наводе. Господине Грекуловићу, колеге које је много боље познају од Вас знају да је то била једна изузетно стабилна личност, велики професионалац, одличан друг и колега, те да ово што сте изнели у јавност је само доказ да Вас Ваши сарадници погрешно информишу, да Вам преносе неистине или да Ви самовољно износите нешто о чему очигледно нисте довољно упознати. Покојна Аница је била врхунски професионалац која је цео свој живот запоставила због службе и у најмању руку није заслужила да јој служба враћа на овакав начин. И Ви господине Грекуловићу, као и сви они чија је имена у опроштајном писму сврстала у „оне који су је злостављали на послу“ сносите одговорност због свега што се десило. Под хитно морате да се запитате зашто је врху ПУ у Нишу од стране родбине инспекторке поручено да не долазе на њен последњи опроштај?

Господине Грекуловићу, очекујемо да под хитно процесуирате њене непосредне руководиоце јер је то најмање што МУП и Ви као први човек ПУ можете да се одужите Аници и њеним родитељима.

Да ли је неопходно да Вас подсећамо да је у последњих месец дана Аница други полицијски службеник у Вашој управи која је дигла руку на себе а да је претходни полицијски службеник на сам дан вођења дисциплинског поступка такође своје муке скратио самоубиством.

                                                                                                                     ИнфоНПСС!

Коментара: 0


#   Срђан Грекуловић   синдикат   Небојша Стефановић   самоубиство   инспектори   отворено писмо   одговорност   Независни синдикат   старешине
@nesastefanovic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима