Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Policijski sindikat poziva na odgovornost starešine

rssBookmark and Share

20.07.2015. Južna Srbija Info

NPSS traži da se procesuiraju starešine u PU u Nišu zbog samoubistva koleginice iz Niša.
Saopštenje prenosimo u celosti.

Policijski sindikat poziva na odgovornost starešine

Povodom informacija koje se poslednjih dana pojavljuju u medijima povodom smrti inspektorke niške policije Anice Mitić, gde se u prvi plan ističe ono što je gotovo svim zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) poznato, a to je da pojedini rukovodioci organizacionih jednica vrše mobing nad zaposlenima, što se spominje kao i razlog samoubistva Inspektorke, Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) poziva ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da konačno shvati da je neophodno procesuirati starešine za koje se sumnja da su svojim ponašanjem i odnosom prema zaposlenima doveli do toga da pojedinci dignu ruku na sebe. policija

Gospodine ministre, to su nečija deca čiji su ih roditelji dali da služe državi i narodu a ne da ih neko šikanira i da ih natera na samoubistvo.

Povodom izjave načelnika Policijske uprave u Nišu Srđana Grekulovića gde navodi da se pokojna Anica njemu nije žailila, a da su ga njeni pretpostavljeni obavestili da je bila dosta labilna ličnost, želimo da demantujemo te njegove navode. Gospodine Grekuloviću, kolege koje je mnogo bolje poznaju od Vas znaju da je to bila jedna izuzetno stabilna ličnost, veliki profesionalac, odličan drug i kolega, te da ovo što ste izneli u javnost je samo dokaz da Vas Vaši saradnici pogrešno informišu, da Vam prenose neistine ili da Vi samovoljno iznosite nešto o čemu očigledno niste dovoljno upoznati. Pokojna Anica je bila vrhunski profesionalac koja je ceo svoj život zapostavila zbog službe i u najmanju ruku nije zaslužila da joj služba vraća na ovakav način. I Vi gospodine Grekuloviću, kao i svi oni čija je imena u oproštajnom pismu svrstala u „one koji su je zlostavljali na poslu“ snosite odgovornost zbog svega što se desilo. Pod hitno morate da se zapitate zašto je vrhu PU u Nišu od strane rodbine inspektorke poručeno da ne dolaze na njen poslednji oproštaj?

Gospodine Grekuloviću, očekujemo da pod hitno procesuirate njene neposredne rukovodioce jer je to najmanje što MUP i Vi kao prvi čovek PU možete da se odužite Anici i njenim roditeljima.

Da li je neophodno da Vas podsećamo da je u poslednjih mesec dana Anica drugi policijski službenik u Vašoj upravi koja je digla ruku na sebe a da je prethodni policijski službenik na sam dan vođenja disciplinskog postupka takođe svoje muke skratio samoubistvom.

                                                                                                                     InfoNPSS!

Komentara: 0


#   Srđan Grekulović   sindikat   Nebojša Stefanović   samoubistvo   inspektori   otvoreno pismo   odgovornost   Nezavisni sindikat   starešine
@nesastefanovic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima