Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počele smene u niškoj policiji

rssBookmark and Share

29.07.2015. Alo,Politika, Južna Srbija Info

Odlukom rukovodstva MUP-a i Direktorata policije Srbije smenjeno je više službenika iz rukovodstva PU Niš.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sa funkcija je smenjen veći broj rukovodilaca iz samog vrha policijske uprave, a na funkciji načelnika ostaje prvi čovek ove uprave Srđan Grekulović, koji je i pomoćnik direktora srpske policije.

Odmah nakon sezone godišnjih odmora biće imonovani novi načelnici i rukovodioci, dok će smenjeni, od kojih većina nije iz Niša, biti postavljeni na druge dužnosti, piše "Politika".

Pretpostavlja se da je odluka o razrešenjima epilog događaja nakon tragične smrti inspektorke u Odseku za suzbijanje narkomanije niške policije, Anice Mitić, koja je nedavno izvršila samoubistvo.

Ona je ostavila oproštajno pismo čija je sadržina uzburkala javnost i nišku policiju.

Predstavnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije navode da sadržina oproštajnog pisma, koji rodbina nije predala policiji već tužilaštvu, ukazuje na zbivanja u niškoj policiji.

Inspektorka je napisala da se na samoubistvo odlučila kako bi skrenula pažnju na loše stanje u niškoj policiji. Naglasila je da su je na poslu nadređeni rukovodioci, među kojima su se isticala dva načelnika, svakodnevno vređali i maltretirali i da je bila pod neprestanom psihičkom torturom.

Istragu o ovom slučaju odvojena vode policija i tužilaštvo.

- Očekujem da će istraga koja je tek započeta biti brza i efikasna. Ali, dok ne bude završena i kod nas u policiji i u tužilaštvu nećemo se izjašnjavati o detaljima kako ne bismo remetili tok istrage, rekao je Grekulović.

Komentara: 0


#   policija   Srđan Grekulović   samoubistvo   smene   rukovodioci   inspektori   PU Niš   starešine   Anica Mitić
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}