Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Saopštenje: Povodom samoubistva inspektorke policije iz Niša

rssBookmark and Share

Doljevac 16.07.2015. Južna Srbija Info

Saopštenje Nezavisnog policijskog sindikata Srbije povodom samoubistva inspektorke niške policijske uprave.
Saopštenje prenosimo u celosti.

Saopštenje: Povodom samoubistva inspektorke policije iz Niša

Beograd, 16.jul 2015. Povodom samoubistva inspektorke Ministarstva unutrašnjih poslova, policijske uprave u Nišu, A. M. (33), Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) još jednom apeluje na ministra policije Nebojšu Stefanovića i premijera Srbije Aleksandra Vučića da duboko razmisle o stanju u kome se nalaze policijski službenici, imajuću u vidu težinu posla i stresne situacije na koje nailaze tokom obavljanja svojih poslova.

Pre samo mesec i po dana, NPSS je na konferenciji za medije izneo u kakvom se finansijskom stanju nalaze zaposleni u MUP-u, te da su oni jedini zaposleni u Republici Srbiji kojima je u dva navrata umanjena plata. Posle te konferencije za medije, posle samo mesec i po dana, već su tri policijska službenika izvršila samoubistvo. Smanjivanje plate, najava donošenja novog Zakona o policiji kojim se uz već doneti Zakon o radu umanjuju prava zaposlenih sa još većom kliznom mogućnošću gubljenja posla i katastrofalno lošim odnosom starešina prema zaposlenima, a da pri tom MUP i dalje ne radi na stvaranju kvalitetne psihološke službe, dovodi nas do toga da sve više strahujemo da će sve veći broj zaposlenih zapasti u suicidne misli, nalazeći pritom izlaz iz istog samo u podizanju ruke na sebe.

Gospodine Ministre, iskreno Vas savetujemo, ne kao sindikalna organizacija, već kolegijalno i drugarski da zastanete i sa svojim saradnicima ozbiljno razmislite da li da nastavite sa psihološko propagadnim pritiskom na taj način što uporno pretećim tonom iznosite u javnost da će sektor unutrašnje kontrole dobiti sve veća ovlašćenja, ponoseći se pritom hapšenjima policijskih službenika, te da kao prioritet preuzmete u svoje ruke hitno stvaranje preventivne psihološke službe, koja će uz maksimalnu primenu svoje svrhe kvalitetno raditi i sarađivati sa policijskim službenicima.

Poznavajući koleginicu koja je u svom očajanju, samo njoj znajući iz kakve teške situacije, našla izlaz u samoubistvu sa žaljenjem konstatujemo da je Minisatrstvo unutrašnjih poslova ostalo bez jednog vrhunskog profesionalca, a zaposleni bez koleginice koju nikada neće zaboraviti.

Izražavamo najdublje saučešće porodici koleginice. Neka počiva u miru.

Komentara: 0


#   sindikat   Doljevac   Zakon o radu   samoubistvo   inspektori   saopštenje   Nezavisni sindikat   Anica Mitić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima