Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Саопштење: Поводом самоубиства инспекторке полиције из Ниша

rssBookmark and Share

Дољевац 16.07.2015. Јужна Србија Инфо

Саопштење Независног полицијског синдиката Србије поводом самоубиства инспекторке нишке полицијске управе.
Саопштење преносимо у целости.

Саопштење: Поводом самоубиства инспекторке полиције из Ниша

Београд, 16.јул 2015. Поводом самоубиства инспекторке Министарства унутрашњих послова, полицијске управе у Нишу, А. М. (33), Независни полицијски синдикат Србије (НПСС) још једном апелује на министра полиције Небојшу Стефановића и премијера Србије Александра Вучића да дубоко размисле о стању у коме се налазе полицијски службеници, имајућу у виду тежину посла и стресне ситуације на које наилазе током обављања својих послова.

Пре само месец и по дана, НПСС је на конференцији за медије изнео у каквом се финансијском стању налазе запослени у МУП-у, те да су они једини запослени у Републици Србији којима је у два наврата умањена плата. После те конференције за медије, после само месец и по дана, већ су три полицијска службеника извршила самоубиство. Смањивање плате, најава доношења новог Закона о полицији којим се уз већ донети Закон о раду умањују права запослених са још већом клизном могућношћу губљења посла и катастрофално лошим односом старешина према запосленима, а да при том МУП и даље не ради на стварању квалитетне психолошке службе, доводи нас до тога да све више страхујемо да ће све већи број запослених запасти у суицидне мисли, налазећи притом излаз из истог само у подизању руке на себе.

Господине Министре, искрено Вас саветујемо, не као синдикална организација, већ колегијално и другарски да застанете и са својим сарадницима озбиљно размислите да ли да наставите са психолошко пропагадним притиском на тај начин што упорно претећим тоном износите у јавност да ће сектор унутрашње контроле добити све већа овлашћења, поносећи се притом хапшењима полицијских службеника, те да као приоритет преузмете у своје руке хитно стварање превентивне психолошке службе, која ће уз максималну примену своје сврхе квалитетно радити и сарађивати са полицијским службеницима.

Познавајући колегиницу која је у свом очајању, само њој знајући из какве тешке ситуације, нашла излаз у самоубиству са жаљењем констатујемо да је Минисатрство унутрашњих послова остало без једног врхунског професионалца, а запослени без колегинице коју никада неће заборавити.

Изражавамо најдубље саучешће породици колегинице. Нека почива у миру.

Коментара: 0


#   синдикат   Дољевац   Закон о раду   самоубиство   инспектори   саопштење   Независни синдикат   Аница Митић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима