Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Случај Анице Митић: Терали је да пише намештене пријаве

rssBookmark and Share

Дољевац 12.10.2015. Миша Ристовић

Извештај службе унутрашње контроле МУП о самоубиству нишке инспекторке. У документу СУК стоји да су шефови наложили Аници Митић (32) да оптужи сина заменика тужиоца, што је она одбила.

Случај Анице Митић: Терали је да пише намештене пријаве

Служба унутрашње контроле МУП Србије, у извештају о смрти нишке инспекторке Анице Митић (32), тврди да она није дигла руку на себе због мобинга, али да је трпела притисак својих претпостављених, који су јој чак налагали да пише намештене кривичне пријаве, сазнају "Новости".

Извештај СУК темељио се на наводима из Аничиног опроштајног писма, али и исказима њене породице датим у Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Ово тело је, дакле, констатовало и да је било пропуста и злоупотреба у случају 23-годишњег младића, сина заменика Вишег јавног тужиоца у Нишу, а у који је била умешана и покојна инспекторка!

Ово откриће поново је актуелизовало полицијску аферу са намештеном кривичном пријавом невиној особи, која је досад скривана од јавности.

У исказу датом у Вишем јавном тужилаштву, породица покојне Анице Митић је навела и да је она од својих шефова телефоном својевремено добила налог да прати једног припадника БИА! Указали су да је одбила овај "задатак", уз тврдње да то није њен посао. У извешатју СУК се наводи да су Аничини шефови негирали овакве тврдње породице инспекторке.

Наиме, Аница Митић је, како стоји у извештају, јуна прошле године, одбила налог својих шефова да напише решење о полицијском задржавању овог младића и поднесе кривичну пријаву. И то због сумње да је извршио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

Како су у исказу у ВЈТ прецизирали чланови Аничине породице, она није хтела да послуша надређене, јер је сматрала да нема основа за било какво процесуирање тужиочевог сина. Чак јој је, како су указали њени родитељи, Дејан Анђелковић, тадашњи начелник УКП у Нишу, рекао да је подношење кривичне пријаве против тог младића "виши интерес"!

Пријава је, после одбијања Анице, ипак написана у Одељењу за сузбијање наркоманије нишке полиције. Потом је, због сукоба надлежности, та пријава из нишке Палате правде послата Апелационом тужилаштву, које је исту на разматрање проследило ВЈТ у Пироту. А септембра прошле године, кривична пријава против тужиочевог сина је - одбачена.

Зграда полицијске управе у Нишу

У међувремену, Апелационо тужилаштво је од СУК затражило да испита законитост полицијског поступка са сином тужиоца. Служба унутрашње контроле је 21. новембра прошле године сачинила записник у коме је констатовано да је "дошло до пропуста у раду Дејана Јовановића, шефа, и Марка Ристића, инспектора Одељења за сузбијање наркоманије, као и Дејана Анђелковића, шефа УКП у Нишу. А начелнику Полицијске управе у Нишу Срђану Грекуловићу је предложено да против њих предузме мере из своје надлежности.

У опроштајном писму, Аница Митић је поред навода о незадовољству приватним животом, неузвраћеној љубави и упадању у депресију, оптужила двојицу надређених, Дејана Јовановића и Дејана Анђелковића, да су је шиканирали. Испекторка за наркотике нишке полиције је 15. јула без знакова живота пронађена у близини гробља у Дољевцу, а поред ње је затечен службени пиштољ, из кога је у себе испалила смртоносни хитац.

Подсетимо, син заменика ВЈТ у Нишу нашао се на мети полицајаца и инспектора Одељења за сузбијање наркоманије, после њихове интервенције у стану који је као подстанар делио са цимером.

- Младић је све време био у својој соби са девојком, док је његов цимер био у другој просторији са друговима - наводи извор "Новости". - Њих тужиочев син није ни познавао. После галаме у стану, они су изашали напоље, дошли су и полицајци, којима младићи нису хтели да кажу у ком стану су боравили.

Када су полицајци успели да пронађу стан, на вратима их је сачекао тужиочев син. Потом су инспектори за наркоманију, наводно, на столу у просторији где је цимер сина тужиоца боравио са дуговима пронашли трагове праха марихуане...

А после сазнања да је младић син заменика Вишег јавног тужиоца, од испекторке Анице Митић је затражено да га кривично процесуира...

www.novosti.rs


#   Дољевац   самоубиство   кривична пријава   инспектори   Дејан Јовановић   Аница Митић   Дејан Анђелковић   кривичне пријаве   кривично дело   Ана Јовановић   Ана Анђелковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима