Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Представљање књиге Небојше Станковића "Бреме"

rssBookmark and Share

Ниш 21.02.2024. Јужна Србија Инфо

Представљањe књиге "Бреме" Небојше Станковићa одржаће се у четвртак, 22. фебруара 2024. године, са почетком у 18 сати, у Малој сали Нишког културног центра. Oва књига је очекивано изазвала велику пажњу, а садржај и стил писца Станковића наравно, остављају своје утиске. Сви стручњаци и љубитељи литературе позивају се да присуствују овом догађају и да подрже аутора у његовом литерарном стваралаштву.

Представљање књиге Небојше Станковића "Бреме"

Небојша Станковић, рођен је у Нишу 1960. године. Он је аутор књиге "Бреме", која представља истиниту и смелу хронику догађаја на Балкану крајем прошлог века. Роман прати судбину капетана Милоша Митића, у времену када су историјски тренуци и трагични догађаји тежак бремен. Како сачувати свој лични, професионални и морални интегритет у таквим временима? Ово је прича о људскости и јунаштву у суровим условима.

Структура романа је мозаична, прелазећи између предратних, ратних и поратних времена, што нам омогућава да дубље проумемо драму грађанског рата и његове последице. Ова искрена и отрежњавајућа исповед прилаже снагу, веру и наду.

Станковић је провео 21 годину у војним редовима, на просторима бивше Југославије, а своја искуства је са нама поделио кроз овај роман. "Бреме" представља његов лични дневник ратовања, са свим изазовима и мукама које је претрпео.

Представљање књиге ће се одржати у четвртак, 22. фебруара 2024. године, у Малој сали Нишког културног центра, са почетком у 18 сати. Улаз је слободан, а после програма, по симболичној цени ћете моћи да купите књигу.

 


#   Ниш   књига   Нишки културни центар   Небојша Станковић   Небојша Станковић књижевник   књига Бреме
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима