Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predstavljanje knjige Nebojše Stankovića "Breme"

rssBookmark and Share

Niš 21.02.2024. Južna Srbija Info

Predstavljanje knjige "Breme" Nebojše Stankovića održaće se u četvrtak, 22. februara 2024. godine, sa početkom u 18 sati, u Maloj sali Niškog kulturnog centra. Ova knjiga je očekivano izazvala veliku pažnju, a sadržaj i stil pisca Stankovića naravno, ostavljaju svoje utiske. Svi stručnjaci i ljubitelji literature pozivaju se da prisustvuju ovom događaju i da podrže autora u njegovom literarnom stvaralaštvu.

Predstavljanje knjige Nebojše Stankovića "Breme"

Nebojša Stanković, rođen je u Nišu 1960. godine. On je autor knjige "Breme", koja predstavlja istinitu i smelu hroniku događaja na Balkanu krajem prošlog veka. Roman prati sudbinu kapetana Miloša Mitića, u vremenu kada su istorijski trenuci i tragični događaji težak bremen. Kako sačuvati svoj lični, profesionalni i moralni integritet u takvim vremenima? Ovo je priča o ljudskosti i junaštvu u surovim uslovima.

Struktura romana je mozaična, prelazeći između predratnih, ratnih i poratnih vremena, što nam omogućava da dublje proumemo dramu građanskog rata i njegove posledice. Ova iskrena i otrežnjavajuća ispoved prilaže snagu, veru i nadu.

Stanković je proveo 21 godinu u vojnim redovima, na prostorima bivše Jugoslavije, a svoja iskustva je sa nama podelio kroz ovaj roman. "Breme" predstavlja njegov lični dnevnik ratovanja, sa svim izazovima i mukama koje je pretrpeo.

Predstavljanje knjige će se održati u četvrtak, 22. februara 2024. godine, u Maloj sali Niškog kulturnog centra, sa početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan, a posle programa, po simboličnoj ceni ćete moći da kupite knjigu.

 


#   Niš   knjiga   Niški kulturni centar   Nebojša Stanković   Nebojša Stanković književnik   knjiga Breme
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima