Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријављивање кандидата за посао пописивача у Попису становништва траје до 5. августа

Bookmark and Share

03.08.2022. Јужна Србија Инфо

Републички завод за статистику, упућује јавни позив свим заинтересованим грађанима да се пријаве за посао пописивача у Попису становништва, домаћинстава и станова 2022. који се спроводи у периоду од 1. до 31. октобра 2022. године. Кандидати се пријављују искључиво попуњавањем електронске пријаве, која је активна на сајтовима Завода (stat.gov.rs) и (popis2022.stat.gov.rs) од 22. јула до 5. августа 2022. године (до 20.00 часова).

Пријављивање кандидата за посао пописивача у Попису становништва траје до 5. августа

Кандидати се могу пријавити за рад само на територији општине, односно града у којем имају пријављено пребивалиште или боравиште. Из овога су изузети студенти, који се школују ван места становања и они се могу пријавити за рад у својој општини/граду или у општини/граду, у којем привремено живе током студија.

Општи услови које кандидат треба да испуни јесу, да је држављанин Републике Србије, да има пребивалиште или пријављено боравиште у Републици Србији, најмање 18 година старости у тренутку попуњавања пријаве, стечено најмање трогодишње средње образовање, да није осуђиван, да против њега није покренута истрага и да се не води кривични поступак.

Посебни услови које кандидат треба да испуни су познавање рада на рачунару (MS Office, интернет) – предвиђено је тестирање кандидата, могућност приступа интернету током периода ангажовања. Са изабраним кандидатима закључује се Уговор о привременим и повременим пословима (незапослена лица, запослена лица са непуним радним временом, старосни пензионери) или Уговор о допунском раду (лица запослена са пуним радним временом код другог послодавца).

Пописивачи имају обавезу да пре почетка пописивања присуствују петодневној обуци, савладају методологију Пописа и рад у апликацији за прикупљање података и да обиђу терен са инструктором. Од 1. до 31. октобра дужни су да попишу све јединице пописа (лица, домаћинства и станова), на територији која им је додељена, користећи лаптоп за унос података у електронске упитнике.

Период ангажовања пописивача је од 23. септембра до 31. октобра 2022. године.

Ранг-листа пријављених кандидата за пописиваче, по општинама/градовима и насељеним местима, објављује се 10. августа 2022. године (у 16.00 часова) на веб-сајтовима Завода (stat.gov.rs) и (popis2022.stat.gov.rs). За кандидате који се позивају на тестирање познавања рада на рачунару биће објављено време и место тестирања.


#   Завод за статистику   Попис становништав   Попис становништва 2022
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима