Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijavljivanje kandidata za posao popisivača u Popisu stanovništva traje do 5. avgusta

Bookmark and Share

03.08.2022. Južna Srbija Info

Republički zavod za statistiku, upućuje javni poziv svim zainteresovanim građanima da se prijave za posao popisivača u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. koji se sprovodi u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine. Kandidati se prijavljuju isključivo popunjavanjem elektronske prijave, koja je aktivna na sajtovima Zavoda (stat.gov.rs) i (popis2022.stat.gov.rs) od 22. jula do 5. avgusta 2022. godine (do 20.00 časova).

Prijavljivanje kandidata za posao popisivača u Popisu stanovništva traje do 5. avgusta

Kandidati se mogu prijaviti za rad samo na teritoriji opštine, odnosno grada u kojem imaju prijavljeno prebivalište ili boravište. Iz ovoga su izuzeti studenti, koji se školuju van mesta stanovanja i oni se mogu prijaviti za rad u svojoj opštini/gradu ili u opštini/gradu, u kojem privremeno žive tokom studija.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispuni jesu, da je državljanin Republike Srbije, da ima prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji, najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje, da nije osuđivan, da protiv njega nije pokrenuta istraga i da se ne vodi krivični postupak.

Posebni uslovi koje kandidat treba da ispuni su poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) – predviđeno je testiranje kandidata, mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja. Sa izabranim kandidatima zaključuje se Ugovor o privremenim i povremenim poslovima (nezaposlena lica, zaposlena lica sa nepunim radnim vremenom, starosni penzioneri) ili Ugovor o dopunskom radu (lica zaposlena sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca).

Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka i da obiđu teren sa instruktorom. Od 1. do 31. oktobra dužni su da popišu sve jedinice popisa (lica, domaćinstva i stanova), na teritoriji koja im je dodeljena, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Period angažovanja popisivača je od 23. septembra do 31. oktobra 2022. godine.

Rang-lista prijavljenih kandidata za popisivače, po opštinama/gradovima i naseljenim mestima, objavljuje se 10. avgusta 2022. godine (u 16.00 časova) na veb-sajtovima Zavoda (stat.gov.rs) i (popis2022.stat.gov.rs). Za kandidate koji se pozivaju na testiranje poznavanja rada na računaru biće objavljeno vreme i mesto testiranja.


#   Zavod za statistiku   Popis stanovništav   Popis stanovništva 2022
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima