Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Провера исправности воде на јавним чесмама на подручју ГО Медијана

rssBookmark and Share

Ниш 20.04.2018. Јужна Србија Инфо

Јавне чесме којих је укупно 19 на подручју Градске општине Медијана требало би да прораде после испирања мреже и провере хемијско-бактериолошке исправности Завода за јавно здравље у Нишу, а на чему тренутно убрзано раде екипе ЈКП „Наисус“.

Фото: ЈКП Наиссус
Фото: ЈКП Наиссус

Захтев Градске општине Медијана за активирање чесама предат је ЈКП „Наисус“ после чега су екипе овог предузећа изашле на терен. У Водоводу кажу да најпре раде на чесмама које се налазе на прометним местима и где је фреквенција грађана већа, па се очекује да оне прве и прораде. Испирање мреже завршено је на 11 чесама, али ће оне бити пуштене у рад пошто стигну резултати анализе да је вода исправна за пиће. Што се тиче чесме Краљице Наталије, која се налази на Тргу краља Милана, и која ради на принципу сензора  посебна екипа ЈКП „Наисус“  ће радити на њеном активирању почетком наредне недеље. Иначе, заједничка комисија овог предузећа и Градске општине Медијана обишла је све чесме како би утврдила стање на терену и потребу за неопходним поправкама, које ће бити и обављене после зимске паузе.

На подручју Градске општине Медијана су чесма испред Градске општине Медијана, Требињска чесма (код Дома здравља), чесма на Тргу Републике (код „Старе Србије“),  чесма „Буре“ на Палилулској рампи, чесма на Тргу 14. октобар (код Саборног храма), чесма на Тргу „Павла Стојковића“ и Тргу „Краља Александра Ујединитеља“, као и Тргу Патријарха Павла (Редијева чесма)“, код билетарнице Споменика „Ћеле Кула“, у Улици „Ктитор“ у Дуваништу, на Тргу „Стевана Сремца“ (преко пута ТЦ „Калча“),  „Пуж“ и „Фонтана“ у парку Чаир, чесма на Кеју „29. децембра“ код Хотела „Мy Plасе“, чесма на Булевару Немањића (између тржних центара „Зона 1“ и „Зона 2“), „Донина“, чесма „Крст“ у Парку Светог Саве,чесма Краљице Наталије у центру Ниша и чесма у Брзом Броду код Месне канцеларије.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Ћеле кула   вода за пиће   Завод за јавно здравље   Наиссус ЈКП   исправност   јавне чесме   градске општине
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима