Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Provera ispravnosti vode na javnim česmama na području GO Medijana

rssBookmark and Share

Niš 20.04.2018. Južna Srbija Info

Javne česme kojih je ukupno 19 na području Gradske opštine Medijana trebalo bi da prorade posle ispiranja mreže i provere hemijsko-bakteriološke ispravnosti Zavoda za javno zdravlje u Nišu, a na čemu trenutno ubrzano rade ekipe JKP „Naisus“.

Foto: JKP Naissus
Foto: JKP Naissus

Zahtev Gradske opštine Medijana za aktiviranje česama predat je JKP „Naisus“ posle čega su ekipe ovog preduzeća izašle na teren. U Vodovodu kažu da najpre rade na česmama koje se nalaze na prometnim mestima i gde je frekvencija građana veća, pa se očekuje da one prve i prorade. Ispiranje mreže završeno je na 11 česama, ali će one biti puštene u rad pošto stignu rezultati analize da je voda ispravna za piće. Što se tiče česme Kraljice Natalije, koja se nalazi na Trgu kralja Milana, i koja radi na principu senzora  posebna ekipa JKP „Naisus“  će raditi na njenom aktiviranju početkom naredne nedelje. Inače, zajednička komisija ovog preduzeća i Gradske opštine Medijana obišla je sve česme kako bi utvrdila stanje na terenu i potrebu za neophodnim popravkama, koje će biti i obavljene posle zimske pauze.

Na području Gradske opštine Medijana su česma ispred Gradske opštine Medijana, Trebinjska česma (kod Doma zdravlja), česma na Trgu Republike (kod „Stare Srbije“),  česma „Bure“ na Palilulskoj rampi, česma na Trgu 14. oktobar (kod Sabornog hrama), česma na Trgu „Pavla Stojkovića“ i Trgu „Kralja Aleksandra Ujedinitelja“, kao i Trgu Patrijarha Pavla (Redijeva česma)“, kod biletarnice Spomenika „Ćele Kula“, u Ulici „Ktitor“ u Duvaništu, na Trgu „Stevana Sremca“ (preko puta TC „Kalča“),  „Puž“ i „Fontana“ u parku Čair, česma na Keju „29. decembra“ kod Hotela „My Plase“, česma na Bulevaru Nemanjića (između tržnih centara „Zona 1“ i „Zona 2“), „Donina“, česma „Krst“ u Parku Svetog Save,česma Kraljice Natalije u centru Niša i česma u Brzom Brodu kod Mesne kancelarije.

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   Ćele kula   voda za piće   Zavod za javno zdravlje   Naissus JKP   ispravnost   javne česme   gradske opštine
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima