Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У недељу Спортским даном у Прокупљу почиње програм обележавања 110. година од мобилизације Гвозденог пука

rssBookmark and Share

Прокупље 01.10.2022. Јужна Србија Инфо

Спортским даном под називом „Ратници Гвозденог пука“, у недељу, 2. октобра у Прокупљу почиње програм обележавања централне државне манифестације чији је покровитељ Република Србија, а која се одржава поводом обележавања 110. година од мобилизације Другог пешадијског пука „Књаз Михаило“, чувеног Гвозденог пука.

У недељу Спортским даном у Прокупљу почиње програм обележавања 110. година од мобилизације Гвозденог пука

У Спомен парку „Гвоздени пук“, од 9 до 15 сати окупиће се планинари, спортисти, ученици свих основних и средњих школа, који ће се такмичити у разним спортским дисциплинама.

Са овог места, под називом „Путевима Гвозденог пука“, кренуће планинарски поход на Видојевицу, где ће бити организовано и такмичење у брдском трчању.

Истовремено, на спортским теренима  у  Спомен парку, одржаће се такмичење у малом фудбалу, надвлачењу конопца, скоку  удаљ и обарању руке. У овим спортскима дисциплинама учествују ученици виших разреда свих основних школа и средњошколци. Најуспешнији такмичари биће пригодно и награђени.

Програм се наставља у понедељак, 3. октобра у 12 сати, квизом знања из историје, у којем ће учествовати 16 основних и средњих школа из Топличког округа. Ученици ће показати колико знају о чувеном Гвозденом пуку, Балканским ратовима и Првом светском рату. Свака школа имаће по три такмичара који ће знањем о локалној историји и најбољим такмичарским резултатима остварити победу.

Обележавање 110. година од мобилизације Гвозденог пука је важан историјски датум  који не смемо да заборавимо, зато и сви учесници позивају грађане Прокупља и све Топличане да дођу у Спомен парк и подрже такмичаре у спортским активностима којима почиње ова државна манифестација.


#   Прокупље   Гвоздени пук   Топлички устанак
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима