Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Смањује се број прегледа у ковид амбулантама у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 21.04.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Број ковид прегледа у дечијој амбуланти у Нишу се смањује, трећа ковид амбуланта тренутно се дезинфикује и највероватније, бар за сада, неће морати да се отвори.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Доктор Милорад Јеркан директор Дома здравља у Нишу каже да су од од 3.000 прегледа у ковид амбуланти дошли на 1.200 прегледа и очекује да у наредном периоду тај број пада и даље.

"Доказ да вакцинација чини све је и код нас присутан јер смо до сада дали преко 140.000 доза вакцина, 80.000 првих вакцина и 60.000 ревакцина. Добро је што прву вакцине прате и друге вакцине и мислим да ћемо и у наредном периоду имати све вакцине које су нам неопходне", истиче др Јеркан.

Вакцинисање без пријаве "Фајзеровом" вакцином почео је од недеље. Доктор Милорад Јеркан сматра да је потребно да се вакцинише још 15.000 грађана да би се стекао колективни имунитет.

"Очекујем да ћемо то урадти. Имали смо заједички састанак са министром Златбором Лончаром који нам је дао даље смернице и очекујем да ћемо то реализовати", поручује Милорад Јеркан директор Дома здравља у Нишу.

Пред предстојеће празнике и сутрашње отварање тржног центра у Нишу грађанима поручује да се не опуштају.

"Ми смо сада у ситуацији која је не толико тешка већ озбиљна и морамо у наредном периоду да будемо обазриви. Отварањем тржног центра сигурно ће се преузети одговарајуће епидемиолошке мере које ћемо морати да поштујемо а што се тиче празника очекујем да ћемо и то добро организовати са црквом. Оптимиста сам у суштини и мислим да ћемо брзо доћи до колективног имунитета, не само на територији града Ниша већ и у целој земљи", наглашава  Милорад Јеркан.

Према његовим речима много је боље што су школе почеле да раде и да ће деца много боље да живе и да се понашају.

"Дошли смо до стадијума када је вируленција доста слабија, међутим и даље су нам проблем млади људи између 20 и 35 година. У Дому здравља имамо 45 педијатара који лече децу и ниједан упут не оде у Клинички центар јер не желимо да их оптеретимо", истиче доктор Јеркан.


#   Ниш   Дом здравља   Милорад Јеркан   Коронавирус   Ковид амбуланта
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима