Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Смотра дечјих фолклорних ансамбала у Сокобањи

rssBookmark and Share

Сокобања 16.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

У организацији Културно-уметничког друштва „Соко“ Сокобања, у сарадњи са Културним центром Сокобања, 20. априла биће одржана Смотра дечјих фолклорних ансамбала Србије.

Смотра дечјих фолклорних ансамбала у Сокобањи

Ова манифестација окупља ансамбле из Зајечарског, Борског и Нишавског округа, у оквиру Централног Савеза аматера у култури Србије.

Смотра ће се одржати у Сокобањи, као део већ познатог фестивала ДЕНс који се дуги низ година организује у Градскову код Зајечара. Од пре две године, део фестивала, који обухвата корографисани фолклорни програм, премештен је у Сокобању.

Овај догађај такође представља полуфинале републичког такмичења, где ће победници имати прилику да се такмиче на финалу које ће се одржати у Аранђеловцу.

Сви заинтересовани за учешће на Смотри могу се пријавити слањем мејла на адресу info@kudsoko.rs најкасније до 17. априла 2024. године. Организатори апелују на рано пријављивање како би имали довољно времена да припреме све неопходно за овај догађај. Додатне информације могу се добити путем мејла или контакт телефона.

Очекује се да ће на ову Смотру доћи око 350 малих фолклораша из региона, што ову манифестацију чини значајном како за унапређење културне сцене у Сокобањи, тако и шире.

Летња позорница 20. април.


#   Сокобања   фолклор   Летња позорница Врело   Смотра дечијих фолклора
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима