Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Smotra dečjih folklornih ansambala u Sokobanji

rssBookmark and Share

Sokobanja 16.04.2024. Južna Srbija Info - redakcija

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Soko“ Sokobanja, u saradnji sa Kulturnim centrom Sokobanja, 20. aprila biće održana Smotra dečjih folklornih ansambala Srbije.

Smotra dečjih folklornih ansambala u Sokobanji

Ova manifestacija okuplja ansamble iz Zaječarskog, Borskog i Nišavskog okruga, u okviru Centralnog Saveza amatera u kulturi Srbije.

Smotra će se održati u Sokobanji, kao deo već poznatog festivala DENs koji se dugi niz godina organizuje u Gradskovu kod Zaječara. Od pre dve godine, deo festivala, koji obuhvata korografisani folklorni program, premešten je u Sokobanju.

Ovaj događaj takođe predstavlja polufinale republičkog takmičenja, gde će pobednici imati priliku da se takmiče na finalu koje će se održati u Aranđelovcu.

Svi zainteresovani za učešće na Smotri mogu se prijaviti slanjem mejla na adresu info@kudsoko.rs najkasnije do 17. aprila 2024. godine. Organizatori apeluju na rano prijavljivanje kako bi imali dovoljno vremena da pripreme sve neophodno za ovaj događaj. Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla ili kontakt telefona.

Očekuje se da će na ovu Smotru doći oko 350 malih folkloraša iz regiona, što ovu manifestaciju čini značajnom kako za unapređenje kulturne scene u Sokobanji, tako i šire.

Letnja pozornica 20. april.


#   Sokobanja   folklor   Letnja pozornica Vrelo   Smotra dečijih folklora
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima