Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Креативно перо: Средњошколци из Београда и Ниша у Градској кући

rssBookmark and Share

Ниш 05.04.2019. Јужна Србија Инфо

У Градској кући данас је одржан пријем за ученике ЕТШ "Мија Станимировић" из Ниша и Гимназије "Креативно перо" из Београда који су у посети својим вршњацима из Ниша.

Креативно перо: Средњошколци из Београда и Ниша у Градској кући

Ученике и њихове наставнике примио је Градоначелник Ниша Дарко Булатовић који им је пожелео добродошлицу у наш град и поручио да је повод за ово окупљање прави пример како треба сарађивати са младима и помагати им у њиховим акцијама.

”Овај Град итекако препознаје младе људе, најбоље ђаке, најбоље студенте… стипендира их, награђује, промовише, подржава њихове пројекте….јер на образовању и науци почива свако развијено друштво и без паметних и школованих младих људи нема будућности за једну заједницу. И то ћемо радити и у будућности.” – рекао је Булатовић.

Поред дружења, упознавања и размене искустава између ученика и наставника две пријатељске образовне институције, повод за ову ученичку размену је и екологија и заштита средине у којој живимо, па су ђаци и једне и друге школе у дворишту ЕТШ Мија Станимировић засадили и саднице пријатељства, како би промовисали значај заштите животне средине у сусрет обележавању Дана планете Земље.

Иначе, ученичка размена ове две школе, је организована на иницијативу Организација "Нађи Раула" у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Ниша, а уз подршку и помоћ Града Ниша и ЈКП "Медиана".

Коментара: 0


#   Ниш   Дарко Булатовић   средњошколци   Мија Станимировић ЕТШ   Креативно перо БГД
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима