Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kreativno pero: Srednjoškolci iz Beograda i Niša u Gradskoj kući

rssBookmark and Share

Niš 05.04.2019. Južna Srbija Info

U Gradskoj kući danas je održan prijem za učenike ETŠ "Mija Stanimirović" iz Niša i Gimnazije "Kreativno pero" iz Beograda koji su u poseti svojim vršnjacima iz Niša.

Kreativno pero: Srednjoškolci iz Beograda i Niša u Gradskoj kući

Učenike i njihove nastavnike primio je Gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji im je poželeo dobrodošlicu u naš grad i poručio da je povod za ovo okupljanje pravi primer kako treba sarađivati sa mladima i pomagati im u njihovim akcijama.

”Ovaj Grad itekako prepoznaje mlade ljude, najbolje đake, najbolje studente… stipendira ih, nagrađuje, promoviše, podržava njihove projekte….jer na obrazovanju i nauci počiva svako razvijeno društvo i bez pametnih i školovanih mladih ljudi nema budućnosti za jednu zajednicu. I to ćemo raditi i u budućnosti.” – rekao je Bulatović.

Pored druženja, upoznavanja i razmene iskustava između učenika i nastavnika dve prijateljske obrazovne institucije, povod za ovu učeničku razmenu je i ekologija i zaštita sredine u kojoj živimo, pa su đaci i jedne i druge škole u dvorištu ETŠ Mija Stanimirović zasadili i sadnice prijateljstva, kako bi promovisali značaj zaštite životne sredine u susret obeležavanju Dana planete Zemlje.

Inače, učenička razmena ove dve škole, je organizovana na inicijativu Organizacija "Nađi Raula" u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša, a uz podršku i pomoć Grada Niša i JKP "Mediana".

Komentara: 0


#   Niš   Darko Bulatović   srednjoškolci   Mija Stanimirović ETŠ   Kreativno pero BGD
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima