Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сутра исплата пензија

rssBookmark and Share

24.10.2011. Аutor : M.Mitić |

Исплата другог дела септембарских пензија почиње у уторак за кориснике који примања добијају преко текућих рачуна, најављено је из Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО).

Сутра исплата пензија

Дан касније, у среду, 26. октобра, почеће и исплата пензија за кориснике који примања добијају на кућну адресу. Та исплата трајаће пет радних дана, речено је агенцији Бета у ПИО фонду.

Исплата пензија почиње за око 1,3 милиона пензионера из категорије бивших запослених. Просечна пензија ових корисника износи 23.428 динара. Наредни чек за октобарске пензије, чији би први део требало да буде исплаћен 10. новембра, биће увећан за 1,2 одсто.

Тако би просечан износ пензија требало да буде већи за 281 динар. Реч је о редовном усклађивању пензија, које се обрачунава према шестомесечној инфлацији и половини од укупног процента раста бруто друштвеног производа у прошлој години.

Исплата помоћи материјално угроженим породицама на Косову и Метохији као и помоћи особама са инвалидитетом на Косову и Метохији за месец СЕПТЕМБАР почеће у среду, 26. октобра 2011. године.


#   исплата   ПИО фонд
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима