Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сутра на седници СГ Ниша око 50 тачака пред одборницима

rssBookmark and Share

27.04.2017. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Одборници Скупштине града сутра, од 9 сати, поново ће се наћи у својим клупама, а у позиву достављеном за ово заседање налази се око 50 тачака дневног реда.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Најбитнија тачка дневног реда требало би да буде давање сагласности на предлог одлуке о условима и начину производње, дистрибуције и снабдевања топлотном енергијом. Да подсетимо, Градско веће је дало предлог да се одлука о обустави испоруке топлотне енергије преноси у надлежност Скупштине станара, а новом одлуком би требало да се корисницима омогући и раскид уговора са Топланом.

Према доступном дневном реду, одборници ће данас расправљати о предлогу одлуке о Канцеларији за локални економски развој и пројекте, о измени одлуке о максималном броју запослених на неодређено у јавном сектору, а доносиће се и одлуке о потврђивању манадата одборника Скупштине Града Ниша.

Одборници би требало да дају сагласност на статуте јавних предузећа „Нишстан“, Завода за урбанизам, Дирекције за изградњу Града, ЈКП „Медиана“, Дирекције за јавни превоз, ЈКП „Обједињена наплата“ и осталих нишких предузећа.

Пред градским парламентом сутра ће се наћи и предлози решења о давању сагласности на годишњи програм рада центра „Мара“, установе Сигурна кућа и Центра за социјални рад „Свети Сава“.

На дневном реду ће се наћи и извештаји о раду и пословању из претходне године Народног позоришта, Нишког симфонијског оркестра, Историјског архива, библиотеке „Стеван Сремац“, НКЦ- а и Позоришта лутака.

Између осталог, одборници ће се изјашњавати и о промени статута градских општина, као и о предлогу одлуке о преузимању надлежности и дуговања ЈП “Дирекција за изградњу Града Ниша”.


#   Градско веће   Стеван Сремац   сигурна кућа   Свети Сава   седница   Дирекција за изградњу   Скупштина града Ниша
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима