Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sutra na sednici SG Niša oko 50 tačaka pred odbornicima

rssBookmark and Share

27.04.2017. Belami portal, Južna Srbija Info

Odbornici Skupštine grada sutra, od 9 sati, ponovo će se naći u svojim klupama, a u pozivu dostavljenom za ovo zasedanje nalazi se oko 50 tačaka dnevnog reda.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Najbitnija tačka dnevnog reda trebalo bi da bude davanje saglasnosti na predlog odluke o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom. Da podsetimo, Gradsko veće je dalo predlog da se odluka o obustavi isporuke toplotne energije prenosi u nadležnost Skupštine stanara, a novom odlukom bi trebalo da se korisnicima omogući i raskid ugovora sa Toplanom.

Prema dostupnom dnevnom redu, odbornici će danas raspravljati o predlogu odluke o Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte, o izmeni odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno u javnom sektoru, a donosiće se i odluke o potvrđivanju manadata odbornika Skupštine Grada Niša.

Odbornici bi trebalo da daju saglasnost na statute javnih preduzeća „Nišstan“, Zavoda za urbanizam, Direkcije za izgradnju Grada, JKP „Mediana“, Direkcije za javni prevoz, JKP „Objedinjena naplata“ i ostalih niških preduzeća.

Pred gradskim parlamentom sutra će se naći i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na godišnji program rada centra „Mara“, ustanove Sigurna kuća i Centra za socijalni rad „Sveti Sava“.

Na dnevnom redu će se naći i izveštaji o radu i poslovanju iz prethodne godine Narodnog pozorišta, Niškog simfonijskog orkestra, Istorijskog arhiva, biblioteke „Stevan Sremac“, NKC- a i Pozorišta lutaka.

Između ostalog, odbornici će se izjašnjavati i o promeni statuta gradskih opština, kao i o predlogu odluke o preuzimanju nadležnosti i dugovanja JP “Direkcija za izgradnju Grada Niša”.


#   Gradsko veće   Stevan Sremac   sigurna kuća   Sveti Sava   sednica   Direkcija za izgradnju   Skupština grada Niša
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima