Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишкој Бањи и даље на снази ванредна ситуацију у снабдевању водом

rssBookmark and Share

Нишка Бања 26.03.2018. Јужна Србија Инфо

У Нишкој Бањи и даље на снази ванредна ситуацију у снабдевању водом и то у деловима којi који нису део Нишког водоводног система ЈКП "Наиссус", саопштавају из тог предузећа.

У Нишкој Бањи и даље на снази ванредна ситуацију у снабдевању водом

Саопштење

Након изношења непроверених и нетачних информација у једном делу јавности, ЈКП "Наиссус" саопштава да је вода којом нишки водовод снабдева кориснике на територији Града Ниша са околином, потпуно здрава, физичко-хемијски и бактериолошки исправна и у складу са свим параметрима који су дефинисани Правилником о хигијенској исправности воде за пиће Републике Србије. Сви наши корисници имају довољне количине воде, која је под сталним режимом контроле од стране акредитоване лабораторије нишког водовода и Института за јавно здравље у Нишу, чији резултати анализа потврђују да је вода у Нишком водоводном систему изузетног квалитета.

Наглашавамо да су проблеми са неисправним узорцима воде који су узроковали проглашење ванредне ситуације у водоснабдевању на територији ГО Нишка Бања, настали у сеоским водоводима ове градске општине, који нису део Нишког водоводног система и над којима ЈКП "Наиссус" нема никакву надлежност.

Нишки водовод је у циљу помоћи мештанима села: Јелашница, Банцарево, Куновица, Радикина Бара, Лазарево Село и насељима Островица и Просек, ставио на располагање све расположиве ресурсе до успостављања редовног стања. Тренутно се снабдевање водом у поменутим селима обавља путем аутоцистерни нишког водовода, којима су прикључене и аутоцитерне Војске Републике Србије.


#   Нишка Бања   Лазарево   Островица   ванредна ситуација   Наиссус ЈКП   без воде   Радикина бара   градске општине
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима