Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Niškoj Banji i dalje na snazi vanredna situaciju u snabdevanju vodom

rssBookmark and Share

Niška Banja 26.03.2018. Južna Srbija Info

U Niškoj Banji i dalje na snazi vanredna situaciju u snabdevanju vodom i to u delovima koji koji nisu deo Niškog vodovodnog sistema JKP "Naissus", saopštavaju iz tog preduzeća.

U Niškoj Banji i dalje na snazi vanredna situaciju u snabdevanju vodom

Saopštenje

Nakon iznošenja neproverenih i netačnih informacija u jednom delu javnosti, JKP "Naissus" saopštava da je voda kojom niški vodovod snabdeva korisnike na teritoriji Grada Niša sa okolinom, potpuno zdrava, fizičko-hemijski i bakteriološki ispravna i u skladu sa svim parametrima koji su definisani Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće Republike Srbije. Svi naši korisnici imaju dovoljne količine vode, koja je pod stalnim režimom kontrole od strane akreditovane laboratorije niškog vodovoda i Instituta za javno zdravlje u Nišu, čiji rezultati analiza potvrđuju da je voda u Niškom vodovodnom sistemu izuzetnog kvaliteta.

Naglašavamo da su problemi sa neispravnim uzorcima vode koji su uzrokovali proglašenje vanredne situacije u vodosnabdevanju na teritoriji GO Niška Banja, nastali u seoskim vodovodima ove gradske opštine, koji nisu deo Niškog vodovodnog sistema i nad kojima JKP "Naissus" nema nikakvu nadležnost.

Niški vodovod je u cilju pomoći meštanima sela: Jelašnica, Bancarevo, Kunovica, Radikina Bara, Lazarevo Selo i naseljima Ostrovica i Prosek, stavio na raspolaganje sve raspoložive resurse do uspostavljanja redovnog stanja. Trenutno se snabdevanje vodom u pomenutim selima obavlja putem autocisterni niškog vodovoda, kojima su priključene i autociterne Vojske Republike Srbije.


#   Niška Banja   Lazarevo   Ostrovica   vanredna situacija   Naissus JKP   bez vode   Radikina bara   gradske opštine
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima