Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Упозорење Поште Србије: Нова СМС превара, циљ изнуда новца

Bookmark and Share

30.06.2021. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Јавно предузеће "Пошта Србије" упозорило је да је детектовало нови покушај злоупотребе логотипа и имена Поште којим се грађанима путем лажних и преварних СМС порука сугерише да треба да изврше одређену уплату у циљу подизања извесне пошиљке.

Илустрација
Илустрација

СМС порука садржи линк ка страници која није у власништву ЈП "Пошта Србије", а на ком се тражи уплата новца путем платних картица.

"Овим путем желимо да скренемо пажњу грађанима Србије да ЈП ''Пошта Србије'' никада на овај начин није комуницирала са својим корисницима и да уколико добију поруке сличне садржине не поступају на начин како се тражи од њих", истиче се у саопштењу.

Како се додаје, у циљу едукације и помоћи грађанима Србије, уколико постоје било какве недоумице, Контакт центар ЈП "Пошта Србије" чији су бројеви телефона 0700 100 300 и 011 3607 788, стоји на располагању радним данима од 8 до 20 часова и суботом и недељом од 8 до 15 часова.

Грађанима се саветује да буду додатно опрезни, да не отварају линкове у примљеним порукама и да не уносе своје податке.

Цео случај је одмах пријављен Националном ЦЕРТ-у Републике Србије - Регулаторној агенцији за електронске комуникације и поштанске услуге.


#   превара   изнуда   новац   СМС   ЈП Пошта Србије
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима