Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Upozorenje Pošte Srbije: Nova SMS prevara, cilj iznuda novca

Bookmark and Share

30.06.2021. Tanjug, RTS, Južna Srbija Info

Javno preduzeće "Pošta Srbije" upozorilo je da je detektovalo novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte kojim se građanima putem lažnih i prevarnih SMS poruka sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju podizanja izvesne pošiljke.

Ilustracija
Ilustracija

SMS poruka sadrži link ka stranici koja nije u vlasništvu JP "Pošta Srbije", a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica.

"Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP ''Pošta Srbije'' nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih", ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, u cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP "Pošta Srbije" čiji su brojevi telefona 0700 100 300 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

Građanima se savetuje da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.

Ceo slučaj je odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije - Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge.


#   prevara   iznuda   novac   SMS   JP Pošta Srbije
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima