Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велике припреме за обележевање Светог Прокопија

rssBookmark and Share

Прокупље 18.07.2017. Јужна Србија Инфо

На јучерашњој седници Организационог одбора за прославу градске славе Свети Прокопије, разматрани су предлози за доделу Повеље Свети Прокопије и похвалница. Ова највећа признања Општина Прокупље традиционално додељује заслужним појединцима и установама, за допринос развоју и афирмацији општине Прокупље у протеклој години.

spomenicikulture.mi.sanu.ac.rs
spomenicikulture.mi.sanu.ac.rs

Такође је одлучено да будући домаћин градске славе буде председник Општине Прокупље Александар Симоновић.

-Велика је част, радост и задовољство бити домаћин градске славе.То је привилегија и благослов који свако само може пожелети, рекао је председник Симоновић, захваливши сe на указаној части и поверењу  .

Он је такође истакао да  Литија која ће ове године по први пут пролазити улицама Прокупља, заузима најзначајније место у славским свечаностима. Вечерњу литургију, уочи Светог Прокопија, служиће владика Теодосије, а одмах потом испред цркве ће бити формирана Литија која ће пролазити кроз град. 

У сусрет великом празнику у Прокупљу се увелико одвијају славске свечаности, у оквиру којих су организована спортска такмичења и културна дешавања. Тим поводом Служба за спорт је и ове године за учеснике у спортским манифестацијама  обезбедила мајице са симболима градске славе и Општине Прокупље.

Овом приликом руководилац ове Службе, Милорад Жугић, традиционално је прве две мајице уручио председнику Општине Прокупље Александру Симоновићу и овогодишњем домаћину славе Владети Станковићу.


#   Прокупље   Свети Прокопије   председник општине   градска слава   Владика Теодосије   Александар Симоновић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима