Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Velike pripreme za obeleževanje Svetog Prokopija

rssBookmark and Share

Prokuplje 18.07.2017. Južna Srbija Info

Na jučerašnjoj sednici Organizacionog odbora za proslavu gradske slave Sveti Prokopije, razmatrani su predlozi za dodelu Povelje Sveti Prokopije i pohvalnica. Ova najveća priznanja Opština Prokuplje tradicionalno dodeljuje zaslužnim pojedincima i ustanovama, za doprinos razvoju i afirmaciji opštine Prokuplje u protekloj godini.

spomenicikulture.mi.sanu.ac.rs
spomenicikulture.mi.sanu.ac.rs

Takođe je odlučeno da budući domaćin gradske slave bude predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

-Velika je čast, radost i zadovoljstvo biti domaćin gradske slave.To je privilegija i blagoslov koji svako samo može poželeti, rekao je predsednik Simonović, zahvalivši se na ukazanoj časti i poverenju  .

On je takođe istakao da  Litija koja će ove godine po prvi put prolaziti ulicama Prokuplja, zauzima najznačajnije mesto u slavskim svečanostima. Večernju liturgiju, uoči Svetog Prokopija, služiće vladika Teodosije, a odmah potom ispred crkve će biti formirana Litija koja će prolaziti kroz grad. 

U susret velikom prazniku u Prokuplju se uveliko odvijaju slavske svečanosti, u okviru kojih su organizovana sportska takmičenja i kulturna dešavanja. Tim povodom Služba za sport je i ove godine za učesnike u sportskim manifestacijama  obezbedila majice sa simbolima gradske slave i Opštine Prokuplje.

Ovom prilikom rukovodilac ove Službe, Milorad Žugić, tradicionalno je prve dve majice uručio predsedniku Opštine Prokuplje Aleksandru Simonoviću i ovogodišnjem domaćinu slave Vladeti Stankoviću.


#   Prokuplje   Sveti Prokopije   predsednik opštine   gradska slava   Vladika Teodosije   Aleksandar Simonović
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima