Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Završene ovogodišnje slavske svečanosti u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 23.07.2017. Južna Srbija Info

Prokupčani su i za ovaj 21. jul, kada svi zajedno obeležavaju slavu svog grada, imali bogat večernji program.

Foto: Opština Prokuplje
Foto: Opština Prokuplje

Na početku predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović dodelio je priznanja najboljima u sportskim takmičenjima koja su održana u sklopu Slavskih svečanosti. Nagrade su otišle u ruke najmađim šahistima, košarkašima, najboljima u malom fudbalu kao i u odbojci i plivanju, najsnažnijima u nadvlačenju konopca i najboljim kuvarima riblje čorbe.

U nastavku programa u centru grada nastupila su  Kulturno-umetnička društva iz Vladičinig Hana, Soko Banje, Kraljeva, Gudurice kod Vršca i grada domaćina.

 Publika je uživala u igrama folklornih ansambala iz Šumadije, zapadne Srbije, Gornje Kosanice, okoline Beograda i vlaškim i makedonskim igrama. Po završetku ovog dela programa nastupila je i plesna grupa „Star“ iz Niša, a onda je publiku u dvočasovnom koncertu zabavljao muzički sastav „Garavi sokak“.


 
Prokupčani su zajedno sa frontmenom grupe Banetom Krstićem pevali hitove „Garavog sokaka“, „Biće bolje ako budeš tu“, „Teci dunave“, „Neko, neko ko je daleko“, „Ko te ima taj te nema, „Ja bih za tebe dao sve“ i mnoge druge.

Ovim koncertom su završene višednevne ovogodišnje slavske svečanosti.
 


#   Prokuplje   Sveti Prokopije   predsednik opštine   gradska slava   Aleksandar Simonović
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima