Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Више од 40 излагача на фестивалу "Ниш у срцу"

rssBookmark and Share

Ниш 17.12.2021. Јужна Србија Инфо

Завршен је конкурс за излагаче на Трећем фестивалу „Ниш у срцу“ који се организује од 27. децембра 2021. до 1. јануара 2022. године на Тргу Стевана Сремца.

Више од 40 излагача на фестивалу "Ниш у срцу"

Пристигло је више од 50 пријава, а након селекције изабрано је 40 креативаца који ће своје уметничке радове, рукотворине и новогодишњу декорацију понудити Нишлијама у оквиру продајне изложбе. 

“Сваке године јавља се све више људи на конкурс и овога пута смо имали баш тежак задатак јер су сви пријављени радови прелепи. Ту су уметници и креативци из различитих области: ликовна уметност, израда накита, предмета од дрвета И керамике, декорације. Овај фестивал радимо за Нишлије и са Нишлијама и због тога је усмерен искључиво на нишке уметнике како би им пружили шансу да у прелепом новогодишњем амбијенту покажу своје умеће”, каже Јелена Рудић из Фабрике уметника.

Као и претходних година, излагачима ће бити обезбеђен продајно – изложбени простор без новчане надокнаде, док ће они заузврат бити у обавези да донирају 20% зараде што ће бити искоришћено за опремање Уметничке школе у Нишу.

Организатори су, као и сваке године, спремили богат извођачки програм на бини испред ТЦ “Калча” у сарадњи са градским институцијама културе, те ће тако током 6 дана трајања фестивала наступити нишки музичари, хорови и глумци. 

Програм 27. децембра у 18 часова отварају музичари концертом “Бреак фрее” на којем ће бити изведени највећи хитови групе Qуеен, како би се обележило 50 година од оснивања овог бенда, у продукцији фестивала ПозитивНИ. 

Посебан програм биће припремљен за нишке малишане који ће имати прилику да уживају у свакодневним интерактивним радионицама и шареноликом забавном програм. За њих ће поред новогодишњих представа на отвореном бити припремљен и велики „Карневал јунака и принцеза“ који ће бити одржан 1. јануара када ће Трг Стевана Сремца посетити преко 20 костимираних принцеза и јунака из омиљених цртаних филмова са којима ће малишани моћи да се друже и фотографишу. 

Новогодишњи Ниш у срцу организују Туристичка организација Ниша и удружење Фарбика уметника уз спонзорство компаније Идеа.
Програм ће сваког дана трајати од 12 до 20 часова и бесплатан је за све посетиоце.

Ускоро ће бити објављена детаљна сатница програма.

 


#   Ниш   Нова година   Фестивал Позитивни   Трга Стевана Сремца   Фабрика уметника   Ниш у срцу
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима