Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен Трећи новогодишњи фестивал „Ниш у срцу“

rssBookmark and Share

Ниш 28.12.2021. Јужна Србија Инфо

Извођењем највећих хитова групе "Квин" у понедељак 27. децембра у 18 часова на Тргу Стевана Сремца званично је почео фестивал НИШ У СРЦУ.

Отворен Трећи новогодишњи фестивал „Ниш у срцу“

"Брек фри" нишки музичари дали су допринос глобалном обележавању педесетогодишњице од оснивања чувене британске групе. Под диригентским вођством Иване Мировић и у пратњи бенда у саставу Жељко Љубић-Пити, Бојан Бојковић, Марко Николић и Милош Војводић наступили су Варвара Анастасијевић, Јована Бајагић, Анастасија Михајленко, Ивана Бабовић, Петра Максимовић, Марко Милисављевић, Стефан Младеновић, Дамјан Мишић и Милан Мирић.

Овај концерт је урађен у продукцији фестивала ПозитивНИ, а подршку је пружио Град Ниш.

Нешто раније, током дана, тачно у подне више од 40 нишких креативаца представило је своје уметничке радове, рукотворине и новогодишњу декорацију у оквиру продајне изложбе која ће бити отворена сваког дана до краја године од 12 до 20 часова. Излагачи ће донирати 20% зараде што ће бити искоришћено за опремање Уметничке школе у Нишу.

Музички програм НИШ У СРЦУ наставља се у уторак 28. децембра када ће од 18 часова наступити музичка атракција МАСТЕР БЛАСТЕР
БЛАСТЕРСИ су чудесни мали музичари, полазници прве савремене музичке школе из Београда МАСТЕР БЛАСТЕР. Иако у тинејџ годинама, они веома вешто изводе неке од највећих светских хитова и задивљују умећем. Свирају током године на фестивалским бинама и освајају победе на међународним музичким такмичењима. 

У бенду наступају: 
Лазар Стојановић - бубњеви
Богдан Новаковић - бас гитара
Виктор Бирач - гитара
Огњен Анић - гитара
Михаило Јелић - клавијатуре
Мина Гргуровић - вокал и клавијатуре
Ману Бертолотти - главни воцал

Спонзор концерта је ФАЗИ. 

Новогодишњи Ниш у срцу организују Туристичка организација Ниша и удружење Фарбика уметника уз спонзорство компаније Идеа.


 


#   Ниш   Фестивал Позитивни   Фабрика уметника   Ниш у срцу
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима