Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoren Treći novogodišnji festival „Niš u srcu“

rssBookmark and Share

Niš 28.12.2021. Južna Srbija Info

Izvođenjem najvećih hitova grupe "Kvin" u ponedeljak 27. decembra u 18 časova na Trgu Stevana Sremca zvanično je počeo festival NIŠ U SRCU.

Otvoren Treći novogodišnji festival „Niš u srcu“

"Brek fri" niški muzičari dali su doprinos globalnom obeležavanju pedesetogodišnjice od osnivanja čuvene britanske grupe. Pod dirigentskim vođstvom Ivane Mirović i u pratnji benda u sastavu Željko Ljubić-Piti, Bojan Bojković, Marko Nikolić i Miloš Vojvodić nastupili su Varvara Anastasijević, Jovana Bajagić, Anastasija Mihajlenko, Ivana Babović, Petra Maksimović, Marko Milisavljević, Stefan Mladenović, Damjan Mišić i Milan Mirić.

Ovaj koncert je urađen u produkciji festivala PozitivNI, a podršku je pružio Grad Niš.

Nešto ranije, tokom dana, tačno u podne više od 40 niških kreativaca predstavilo je svoje umetničke radove, rukotvorine i novogodišnju dekoraciju u okviru prodajne izložbe koja će biti otvorena svakog dana do kraja godine od 12 do 20 časova. Izlagači će donirati 20% zarade što će biti iskorišćeno za opremanje Umetničke škole u Nišu.

Muzički program NIŠ U SRCU nastavlja se u utorak 28. decembra kada će od 18 časova nastupiti muzička atrakcija MASTER BLASTER
BLASTERSI su čudesni mali muzičari, polaznici prve savremene muzičke škole iz Beograda MASTER BLASTER. Iako u tinejdž godinama, oni veoma vešto izvode neke od najvećih svetskih hitova i zadivljuju umećem. Sviraju tokom godine na festivalskim binama i osvajaju pobede na međunarodnim muzičkim takmičenjima. 

U bendu nastupaju: 
Lazar Stojanović - bubnjevi
Bogdan Novaković - bas gitara
Viktor Birač - gitara
Ognjen Anić - gitara
Mihailo Jelić - klavijature
Mina Grgurović - vokal i klavijature
Manu Bertolotti - glavni vocal

Sponzor koncerta je FAZI. 

Novogodišnji Niš u srcu organizuju Turistička organizacija Niša i udruženje Farbika umetnika uz sponzorstvo kompanije Idea.


 


#   Niš   Festival Pozitivni   Fabrika umetnika   Niš u srcu
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima