Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Испланирајте савршен викенд за себе и своје пријатеље у Београду

Bookmark and Share

Београд 09.05.2017. Никола Стојановић

Планирате да проведете викенд у српској престоници са својим пријатељима? Да бисте искористили сваки тренутак и вратили се са пута пуни утисака, потребна је пре свега добра организација.

Испланирајте савршен викенд за себе и своје пријатеље у Београду

Испланирајте свој буџет и крените у авантуру.

Пре пута ћете се, поготово ако први пут посећујете Београд, добро распитати преко пријатеља, познаника или интернета о квалитету смештаја, добрим ресторанима, култруно-историјским знаменитостима које треба да посетите, најактуелнијим местима за излазак.

Смештај

Као и у свакој великој престоници на располагању вам стоји велики избор хотела, хостела и апартмана, за свачији укус и џеп. Сходно својим финансијским средствима може наћи оно што вам одговара и када је у питању локација, а и сама структура и ентеријер смештаја. Идеалан смештај пружају вам апартмани Београд, који су одлична замена за хотелски смештај, пре свега због ниже цене.

Можете бирати апартмане у самом центру града, где вам се на само неколико минута хода налазе све најважније инстутуције, споменици културе и где можете осетити како град „дише”, а можете се одлучити и за повољније апартмане удаљеније од центра, у мирнијим насељима, где ћете после целодневног провода по граду, моћи да се одморите и опустите.

Rent a Car

Уколико желите да што боље искористите кратко време боравка у Београду, саветујемо вам да изнајмите аутомобил током викенда. Препорука је да то буде мањи градски аутомобил како би кретање и паркирање по Београду било што једноставније. Изнајмљивање аутомобила за викенд, поготово ако вас је двоје или више, буде приступачно, а добре Rent a Car агенције ће се потрудити и да обезбеде својим клијентима бесплатне мапе Београда и пруже све информације потребне да бисте време у граду провели што квалитетније и испуњеније. Уколико се одлучите за рентирање возила или долазите већ својим колима, имајте на уму да је паркирање бесплатно у периоду од суботе после 14х до понедељка у 7х. Ваше је само да водите рачуна о поштовању саобраћајних правила и сигурној вожњи како бисте избегли прекршаје и плаћање казни.  

Ресторани

У београдским ресторанима и кафанама можете јести како домаћу традиционалну храну тако и интернационалну, па не мањкају места где се служи италијанска, кинеска или мексичка храна. Понуда је разноврсна и за свачији џеп се може пронаћи нешто. На вама је да изаберете да ли ћете јести у унутрашњости ресторана или под ведрим небом, као и да ли ћете се нпр. одлучити за мешано месо или пак морске специјалитете. Посебан удођај можете имати у Скадарлији где ћете уз староградску музику уживати у разноврсној и богатој понуди јела.

Разгледање Београда уз туристичког водича

Београд можете упознати на различите начине, али ако сте први пут у посети главном граду Србије, а уз то вам је и време боравка ограничено, саветујемо да се одлучите за опцију обиласка уз лиценцираног туристичког водича. Он ће вас за кратко време упознати са историјом Београда и обићи с вама све најважније културно-историјске споменике. У последње време изузетно тражена и омиљена постаје тура разгледања града из отвореног аутобуса. Ове туре трају кратко, обично око 1,5 сат, али су веома садржајне и пружају прилику да прођете кроз све најважније београдске тргове и улице.

Ноћни живот

Београд је последњих година на самом врху листе градова са најбољим ноћним проводом. Туристи обично истичу да се за мале паре могу одлично провести. Током целе недеље могуће је наћи места за изласке, било да су културна дешавања у питању или проводи по кафанама и кафићима. У клубовима се може чути најразноврснија музика, од етно звука, преко класичне музике, а нису ретке ни техно или хеви метал журке.

Свакако су синоним за ноћни живот пре свега боемска четврт Скадарлија и сплавови на Дунаву и Сави, где је провод загарантован до касних ноћних или боље рећи раних јутрањих часова.


#   Београд   путовање   споменици културе
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима