Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Издавање станова Ниш - увек се тражи стан више

Bookmark and Share

Ниш 29.01.2020. Никола Стојановић

Посматрајући претходну деценију, тражња за становима у Нишу се нагло повећала, што условљава и раст цена станарине. Такође, очекивања, прохтеви и жеље станара су се промениле и данас су на знатно вишем нивоу, што отежава појединим понуђачима да издају станове, а другима уједно увећава цену добро опремљених простора. 

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Град који карактерише напредак и развој у свим друштвеним секторима, јесте Ниш. Поред других градова, привлачи велики број студената, туриста, али све чешће и породица које се одлучују за живот у овом граду.

Шта од опреме очекују тражиоци станова?

Без обзира о ком се граду ради, а све чешће је то представник југа, преференције и очекивања тражиоца станова су се издигле данас на виши ниво. Ово се односи на потрагу за опремљеним станом, и то и више него добро опремљеним, а не празним. Данас студенти, а и породице које су у потрази за комплетно намештеним стамбеним простором очекују чак и несвакидашњи ниво опремљености. 

Поред основног намештаја и опреме као што су телевизор, шпорет, и основне електричне, водоводне и струјне инсталације, тражиоци стана траже и тв антене на пример. Поред тога, често се траже и тв носачи, за подизање на зид и већу висину, као и звучници, двд плаyери, носачи за звучнике, клима уређаји и томе слично. 

Тражиоци станова имају наведене мало веће прохтеве, иако се до скоро подразумевало да се станови издају уз неопходну опрему, а не уз музичке уређаје, њихове носаче, расхладне уређаје и слично. 
 

Издавање станова Ниш - понуда

У Нишу постоје различита понуда за издавање станова али је данас понуда мања у поређењу са претходним годинама. Када погледате понуду коју чине издавање станова Ниш, огласи се могу односити на издавање комплетно опремљених станова на дан или дужи временски период, мада је зарада већа уколико се више пута издаје стан на дневном нивоу. Такође, комплетно опремљени станови за издавање у Нису су одлични за пензионере, па се могу повезати и са пружаоцима других услуга и томе слично. Поред основне опреме, данас имамо станове који имају комплетна средства за улепшавање – фен, пегла и слично, музичке уређаје, средства за видео игрице и много тога другог. 

 

О чему треба водити рачуна приликом издавања опремљених станова?

Веома је важно када се ради о издавању станова, без обзира на град и локацију, обратити пажњу да за опремљене станове треба бити додатно пажљив и опрезан. 

Препорука је да се стан увек фотографише пре него што се издаје, а да буде комплетно опремљен и у стању у каквом ће се нови станар, или више њих уселити. То је значајно јер када дође до отказивања стана, сва опрема која се налазила у стану, без обзира на карактеристике треба ту и да остане, тачније не сме бити отуђена од власника који је ставио станарима на располагање.

Како би се касније могло доказати шта се све у стану налазило, пожељно је прегледати стан и направити фотографије. То се такође саветује и станарима, како би се обезбедили да су све вратили на своје место и да је стан у стању у каквом је и затечен. 

Када разматрамо издавање станова Ниш има разнолику понуду, али у знатно мањем обиму него пре неколико година. 

Велики развој свих делатности и друштвених сфера привлачи средњошколце, студенте, али и породице у потрази за послом. Захтеви и жеље тражиоца су на знатно већем нивоу него пре, па је самим тим и теже пронаћи одговарајући стамбени простор у ионако мањој понуди. 

Коментара: 0


#   Ниш   станови   издавање
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима