Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Како безбедно пливати у базену

rssBookmark and Share

02.07.2017. Јужна Србија Инфо

Сезона купања на нишким базенима је почела и ево пар савета како да се да се понашате, иако мислите сте добар пливач...

Врежински базен у Нишу .. Фото: Јужна Србија
Врежински базен у Нишу .. Фото: Јужна Србија

Поред обазривости од великих врућина и разлике у температури, ево још пар савета.

Ниш има два велика базена, на СЦ "Чаир" као и војни базен "Врежина, где је безбедност на максималном нивоу. На осталим приватним базенима којих има око 7-8... препорука је да обратите пажњу на текст  

1. Увек лагано ходајте без трчања у области око базена. Знајте да влажни подови често могу бити јако клизави, а падови опасни. Никако не улазите и не скачите у базен без надзора старијих или вашег тренера.

2. Увек проверите или питајте уколико први пут улазите у неки базен дубину воде у различитим тачкама тако да знате чиме располажете, да ли можете да додирнете тло или не и сл. Никада се не правите важни уколико сте чак и добар пливач. Подржавајте своје другаре у базену и помозите им да достигну ваш ниво познавања пливања.

3. Проверите све знакове упозорења око и унутар базена уколико постоје, како би били сигурни да не постоје одређена ограничења и да се можете слободно препустити пливању. Никако немојте ронити у базену по сопственој вољи и без надзора старијег или спасиоца. Колико год ви били добар ронилац знајте да никада не знате колика гужва може бити у базену, где можете изронити и ко вас случајно може ударити при изласку и ненамерно повредити.

4. Увек искористите туш пре уласка у базен како би припремили своје тело на температуру воде у базену, или лагано улазите у воду, навлажећи сваки део постепено. Обавезно је да се пре сваког пливања или тренинга добро загрејете динамичним покретима истезања како би покренули своје мишиће и припремили за пливање.

Коментара: 0


#   базен   пливање   безбедност   купање
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима