Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Како изабрати прави накит за венчање

Bookmark and Share

05.12.2019. Зорана Петронијевић

На венчању свака млада жели да буде посебна, па су детаљи и расположења, пре свега, оно по чему се младе разликују.

srp.beashandmade.com
srp.beashandmade.com

Управо из тог разлога, постоје ситнице које младину лепоту могу да истакну, а њено расположење и самопоуздање да подигну на виши ниво. Младину лепоту истичу венчаница и шминка, али и накит који употпуњује њен изглед. 

Из свега наведеног, можемо истаћи да накит игра веома важну улогу у венчању, и да представља главни аксесоар који употпуњује изглед младе која тог дана треба да засени својим изгледом. Међутим, без обзира на то, не треба претеривати приликом избора накита за венчање. Наиме, у случају затворене венчанице, или дугих рукава, не треба имати огрлицу или наруквицу које би тада биле сувишне. Са друге стране, када су у питању бурме и минђуше, њихов значај је огроман приликом венчања.

Значај бурме за венчање

Многи сматрају да је избор бурме једноставан, али изабрати бурму за коју ћете увек имати жељу да је носите, није ни мало лак посао. Међутим, познато је да већина мушкараца не носи бурму, и оправдање налазе у томе што не воле да носе накит. Међутим, то није довољно убедљиво оправдање јер су бурме носили и Египћани хиљадима година пре Христа. Мушкарац није мање мушкарац ако носи накит јер је важно да је накит усалгашен са његовим укусом. Оне представљају знак заједничког живота који треба да буде испуњен љубављу. Управо из тог разлога, веома је важно изабрати праву бурму како не бисте дошли у искушење да је скинете. 

Многи сматрају да треба изабрати традиционални изглед бурми који поседују старински изглед, који поседују једноставне контуре и облике, које су танке или дебље, шире или уже. Младенци често користе и бурме својих родитеља уколико су бурме добили као поклон. Класичне бурме од белог злата, сребра или жутог злата. Међутим, као и све, тако су и бурме подложне трендовима и моди, па су модификоване, и из тог разлога се појављују у различитим облицима, материјалима и стиловима. Данас се бурме производе и од других материјала попут хируршког челика, титанијума, кобалта, цирконијума, итд. Ови метали су доста чвршћи, па су отпорнији на механичка оштећења, јер имају велику тврдоћу.

Значај минђуша за венчање

Поред бурми, избор минђуша је веома важан за венчање. Када су у питању венчанице, модни стручњаци наводе да је најбоље изабрати минђуше према боји венчанице, фризуре, као и према сопственој линији. Наиме, ако је бела венчаница у питању, онда треба изабрати сребрне минђуше, или од белог злата. Са друге стране, ако је у питању венчаница у шампањ боји, онда треба изабрати минђуше од злата. Када је у питању фризура, у случају да је коса везана или подигнута у пунђу, требало би изабрати велике и упадљиве минђуше од белог злата. Са друге стране, ако је коса пуштена, онда треба изабрати мале минђуше. Када су у питању мршаве девојке, модни стручњаци сматрају да треба изабрати веће минђуше, док девојке крупније грађе треба да изаберу мање минђуше. 

Уколико не можете да одаберете минђуше које вам одговарају, свакако треба изабрати бисерне минђуше или бисери на неким врло сведеним минђушама. 

Коментара: 0


#   свадба   венчање   накит   Младенци   невеста
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима