Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Купујете стан или кућу на југу Србије? Како препознати вредне некретнине?

Bookmark and Share

Ниш 07.05.2021. Никола Стојановић

Бољом путном инфраструктуром места на југу Србије нису далеко, јефтина су и зато се све чешће купују домаћинства и станови на југу.

Илустрација
Илустрација

Ако пазарите непокретност која „на око“ делује вредно и сматрате да јој не требају већа улагања, саветујемо вам да пажљиво погледате сваки важан детаљ и тек онда донесете закључак.

Фасадна изолација?


Куће и станови који имају енергетски пасош су нешто на шта треба да обратите посебну пажњу при одабиру. Ова изолација спречава топлотне губитке па је добро имати на уму да је боље платити више по м2, него да вас чека уградња фасадног стиропора. Смањиће се трошкови грејања и хлађења тако да се ово улагање дугорочно исплати вишеструко.

Када купите кућу изолацију можете и сами да ставите, али када купите стан све је далеко компликованије. Тражите стамбену јединицу која је новије градње или зграде које су урадиле спољашњу изолацију. То је добра инвестиција у некретнину која ће се исплатити.

Цене непокретности на југу су далеко јефтиније од цена у Београду, Новом Саду и другим већим градовима, тако да имате простора за плаћање више цене да би добили врхунски дом.

Каква је столарија?


ПВЦ и АЛУ столарија је нешто што ће вам бити неопходно на новој кући или стану. Имате варијанту да тражите некретнине са нижом ценом па да сами уграђујете нову столарију или да тражите стамбени простор који има беспрекорна врата и прозоре.

Ова столарија траје и преко 40 година без већих улагања, па проверите када су прозори мењани, како дихтују, да ли захтевају нека улагања? Преко стакала се губи и до 30% енергије и зато је важно имати енергетски ефикасну столарију. Куће које имају квалитетну столарију су нешто што треба озбиљније узети у обзир при одлуци о куповини.

Да ли некретнина поседује зглобне или вертикалне тенде за терасе?


Тераса које је осунчана током најтоплијег дела дана је нешто што ствара велики проблем. Не само што је она неупотребљива, већ се топлота преноси и у унутрашњи простор.

Вертикалне тенде за терасе имају хоризонтално спуштање и блокирају и до 90% светлости и УВ зрачења. Одличне су и за мање терасе и за веће висине, а конструкција је готово неприметна за разлику од зглобних модела.

Ако на некретнини приметите вертикалне тенде за терасе знајте да су ти јужњаци улагали у дом и прилагодили га за пријатан боравак чак и за наша топла лета са високим температурама.

Комарници за прозоре и врата су одличан додатак!


При одабиру гледаћете различите типове кућа и станова, на југу је понуда већа уз нижу цену. У случају да пронађете некретнину коју красе комарници за прозоре и врата то је знак да је простор готово сасвим сигурно потпуно адаптиран за усељење и живот. Роло комарници се најчешће постављају на прозоре, а као комарници за врата се постављају плисе варијанте. 

Приликом куповине куће или стана можете агенцији за некретнине дати списак захтева и тако у старту добити понуду само најбољих некретнина. Све је важно, све треба пажљиво гледати јер сваки чинилац може бити пресудан. Што купите квалитетнију непокретност то имате мању потребу за будућим улагањем. 

Природа на југу је јако лепа у пролеће, не чекајте на остварење свог сна!

 


#   Ниш   станови   некретнине   куповина   komarnici za prozore i vrata   vertikalne tende za terase
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима