Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка тенисерка Наталија Стевановић засутављена у Вимблдону, аплауз за сјајан карактер и одличну игру

rssBookmark and Share

Ниш 08.07.2023. РТС, Јужна Србија Инфо

Српска тенисерка из Ниша Наталија Стевановић, поражена је од Петре Квитове у трећем колу Вимблдона са 2:0, по сетовима 6:3, 7:5, јавља РТС.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Пораз након пет узастопних тријумфа, Стевановић показала сјајан карактер и одличну игру

Поразом од Петре Квитове, девете тенисерке на ВТА листи, Наталија Стевановић је завршила такмичење на Вимблдону. 

Бајка српске тенисерке у Лондону почела је у квалификацијама за трећи гренд слем у сезони, након три везана тријумфа Стевановић је наставила са одличном игром и у главној рунди. 

У првом колу била је боља од Каролине Плишкове, а у другом је савладала Тамару Корпач. 

Међутим, Петра Квитова је исувише била спремнија од српске тенисерке. 

На старту меча у трећем колу, Стевановић и Квитова су биле уједначене. Чехиња је на средини првог дела игре подигла квалитет офанзиве и на крају тријумфовала са 6:3.

У другом сету, деловало је да ће Квитова лакше добити српску тенисерку, међутим Наталија је одиграла сјајну дефанзивну игру и приморавала је Чехињу да чешће греши. 

Други сет је био уједначенији, односно уравнотежененији у смислу резултата, али и уз пет брејкова.

Стевановић је имала предност од 5:4, а пре тога направила је сјајну серију од три освојена гема, међутим налет српске тенисерке зауставила је киша. 

Прекид на терену број 2 на којем су се састале Стевановић и Квитова трајао је два сата, а у наставку игре Квитова је демострирала квалитетну игру у комбинацији са дугогодишњим нападачким искуством што је резултирало тријумфом 7:5.

Представљање Наталије Стевановић широј публици на једном од најзначајнијих тениских турнира било је изврсно. Српска тенисерка демонстрирала је одличну игру и показала квалитетне потезе на свом првом појављивању на неком од гренд слем турнира.

Двострука шампионка на Вимблдону, Квитова, ће у осмини финала играти против боље из дуела између Онс Жабер и Бјанке Ванесе Андреску.


#   Ниш   тенис   Наталија Стевановић тенис   Вимблдон
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима