Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niška teniserka Natalija Stevanović zasutavljena u Vimbldonu, aplauz za sjajan karakter i odličnu igru

rssBookmark and Share

Niš 08.07.2023. RTS, Južna Srbija Info

Srpska teniserka iz Niša Natalija Stevanović, poražena je od Petre Kvitove u trećem kolu Vimbldona sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5, javlja RTS.

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

Poraz nakon pet uzastopnih trijumfa, Stevanović pokazala sjajan karakter i odličnu igru

Porazom od Petre Kvitove, devete teniserke na VTA listi, Natalija Stevanović je završila takmičenje na Vimbldonu. 

Bajka srpske teniserke u Londonu počela je u kvalifikacijama za treći grend slem u sezoni, nakon tri vezana trijumfa Stevanović je nastavila sa odličnom igrom i u glavnoj rundi. 

U prvom kolu bila je bolja od Karoline Pliškove, a u drugom je savladala Tamaru Korpač. 

Međutim, Petra Kvitova je isuviše bila spremnija od srpske teniserke. 

Na startu meča u trećem kolu, Stevanović i Kvitova su bile ujednačene. Čehinja je na sredini prvog dela igre podigla kvalitet ofanzive i na kraju trijumfovala sa 6:3.

U drugom setu, delovalo je da će Kvitova lakše dobiti srpsku teniserku, međutim Natalija je odigrala sjajnu defanzivnu igru i primoravala je Čehinju da češće greši. 

Drugi set je bio ujednačeniji, odnosno uravnoteženeniji u smislu rezultata, ali i uz pet brejkova.

Stevanović je imala prednost od 5:4, a pre toga napravila je sjajnu seriju od tri osvojena gema, međutim nalet srpske teniserke zaustavila je kiša. 

Prekid na terenu broj 2 na kojem su se sastale Stevanović i Kvitova trajao je dva sata, a u nastavku igre Kvitova je demostrirala kvalitetnu igru u kombinaciji sa dugogodišnjim napadačkim iskustvom što je rezultiralo trijumfom 7:5.

Predstavljanje Natalije Stevanović široj publici na jednom od najznačajnijih teniskih turnira bilo je izvrsno. Srpska teniserka demonstrirala je odličnu igru i pokazala kvalitetne poteze na svom prvom pojavljivanju na nekom od grend slem turnira.

Dvostruka šampionka na Vimbldonu, Kvitova, će u osmini finala igrati protiv bolje iz duela između Ons Žaber i Bjanke Vanese Andresku.


#   Niš   tenis   Natalija Stevanović tenis   Vimbldon
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima