Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цакићева и Кецојевић најбољи спортисти, КК Здравље најбоља екипа

rssBookmark and Share

Лесковац 30.12.2014. Југмедиа

Спортски савез Лесковца прогласио је и наградио најбоље спортисте, спортске организације, тренере, стручњаке и дугогодишње спортске раднике за резултате остварене у 2014. години.

Цакићева и Кецојевић најбољи спортисти, КК Здравље најбоља екипа

За најбоље спортисте у сеониорској категорији проглашени су каратисткиња Бојана Цакић, члан КК „Дубочица Казе Ха“ и Михајло Кецојевић, члан Кик бокс клуба „Лесковац“.

Бојана Цакић је као члан репрезентације Србије учествовала на светском првенству у Пољској и европском првенству у Дрездену. Бојан Цакић је такође учесник многих међународних такмичења у јуниорској конкуренцији, носилац је титуле вицешампиона Европе а у новембру ове године постао је сениорски првак Србије у категорији К-1.

У конкуренцији спортских екипа за најбољу у 2014. години проглашена је екипа КК „Здравље“ која се од ове сезоне такмичи у Другој кошаркашкој лиги Србије. Игор Стојановић, директор овог клуба такође је добитник спортске награде за ову годину, у конкуренцији спортских радника.

Према избору Спортског савеза спортске наде Лесковца су одбојкашица Маја Николић, члан ОК „Лесковац-98“ и Лука Стојановић, члан Рукометног клуба „Метеор“.

Спортске награде ове године добили су Општински рукометни савез, Александар Стојановић, професор физичког васпитања, Душан Величковић, тренер Пливачког клуба „Дубочица“.

Награду за дугогодишњи рад добио је Звонко Папак које се после успешне кошаркашке каријере више од 25 година бави спортским радом.

Награде им је у свечаној сали Града уручио градоначелник Лесковца Горан Цветановић. Он је рекао да је градским буџетом за 2015. годину за спортске клубове предвиђено 46 милина динара и да се од 2012. године спортски клубови у граду редовно финансирају.

„Напрвили смо систем, знамо шта желимо и чему тежимо. Потребно нам је окупљање свих људи који су стручни и имају знање да би смо остварили још боље резултате. Улагање у спорт и младе је улагање у бољу будућност Лесковца“, рекао је Цветановић.

Град Лесковац и Савет за превенцију болести зависности и борбу против верских секти добитници су плакета за допринос развоју спорта.

 


#   Лесковац   Горан Цветановић   Маја Николић   кик бокс   Игор Стојановић   Бојана Цакић   Дубочица Казе Ха КК   Михајло Кецојевић     Александар Стојановић   спортски клубови
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима